Curtea Constitutionala va stabili cine merge la CE: Ponta sau Basescu

0
682
justitie-judecata-lege

justitie-judecata-legePremierul Victor Ponta a sosit la Curtea Constitutionala, unde se discuta sesizarea depusa de presedintele Traian Basescu privind reprezentarea la Bruxelles. Premierul a venit insotit de ministrii Mircea Dusa si Titus Corlatean. Ponta a declarat, dupa ce a prezentat judecatorilor Curtii Constitutionale pozitia Guvernului fata de reprezentarea la Bruxelles, ca presedintele Traian Basescu nu poate cere ca Romania sa se transforme intr-o republica prezidentiala, in care toate drepturile sa-i apartina.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca miercuri dimineata va merge la Curtea Constitutionala, unde se discuta sesizarea depusa de presedintele Traian Basescu privind reprezentarea la Bruxelles, iar joi va pleca la Consiliul European.
Ponta a spus, intrebat daca va tine cont de decizia pe care Curtea o va adopta miercuri privind reprezentarea la Bruxelles, ca el trebuie sa tina cont de ceea ce a decis Parlamentul.

„Daca Curtea va decide ca exista un conflict intre Parlament si presedinte, nu sunt eu cel care trebuie sa-l rezolv. (…) Guvernul nu se afla in conflict cu presedintele pe aceasta tema. Daca presedintele se declara nemultumit de declaratia Parlamentului, atunci poate sa ceara Curtii constatarea unui conflict intre Parlament si presedinte”, a spus Ponta.

intrebat ce face daca presedintele merge la Consiliu, Ponta a raspuns: „Eu merg joi la Bruxelles. Maine discutam in Guvern ultimele propuneri primite. Es vrea sa discut si cu presedintele daca va mai fi timp care sunt pozitiile Romaniei, pentru ca nu vreau sa merg acolo doar cu pozitia Guvernului sau a Parlamentului. Ar fi foarte bine sa fie o pozitie coordonata si cu presedintele”.

Ponta a spus ca si-ar fi dorit sa mearga impreuna cu presedintele la Consiliu, dar acest lucur nu este posibil din cauza deciziilor anterioare luate de forul european privind reprezentarea.

intrebat daca se va mai intalni cu presedintele pentru a discuta pe aceasta tema, Ponta a raspuns: „Nu stiu. Daca exista timp in program, sigur. Eu sunt dispus la dialog institutional”.

Presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European, sesizarea urmand sa fie discutata miercuri. Curtea Constitutionala a confirmat ca presedintele Basescu a formulat o sesizare pe acest subiect, care va fi discutata.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here