Cum se alege corect ghiozdanul pentru un copil?

0
865

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/jCIMcOpFHig

Copiii poarta ghiozdane la scoala si la gradinita, iar parintii se straduiesc sa le cumpere pe cele mai confortabile si pe cele care sa nu le afecteze procesul de crestere. Acestea fiind spuse, tot mai multe persoane cauta acum ghiduri pentru achizitia de ghiozdane astfel incat sa le gaseasca pe cele mai bune dintre ele.

Ghiozdanul trebuie sa aiba dimensiunea potrivita

Un ghiozdan bun va avea de fiecare data dimensiunea potrivita pentru a gazdui toate rechizitele celui care il poarta. Desi foarte multi parinti au tendinta de a cumpara ghiozdane mari pe care sa le utilizeze mai multi ani, aceasta nu este o idee buna.

Atunci cand ghiozdanul este mai mare decat ar trebui, copilul va avea tendinta de a-l umple cu lucruri inutile, caz in care va avea o greutate prea mare pentru cat ar trebui el sa transporte. De asemenea, ghiozdanul prea mare nu se va aseza deloc bine pe spatele copilului. De aceea, este ideal ca ghiozdanul sa aiba dimensiunea corecta.

Compartimentarea ghiozdanului il ajuta pe copil sa fie mai ordonat

Copilul poate fi mai ordonat in momentul in care are un ghiozdan potrivit pentru el. Cu compartimentarea potrivita, copilul va sti cum sa isi sorteze lucrurile din interior astfel incat sa le gaseasca mai usor, iar de la sortarea articolelor din ghiozdan, va trece foarte usor la sortarea articolelor din camera si ulterior, in viata de adult, la mentinerea obiectelor personale in ordine.

Ghiozdanul trebuie sa aiba un sistem de prindere ergonomic

Bretelele de la rucsac trebuie sa fie reglabile astfel incat acesta sa se adapteze spatelui copilului si inaltimii acestuia. De asemenea, ideal ar fi sa aiba chingi suplimentare, asa cum sunt cele care se prind pe bazin si cele care se prind pe piept, si care ajuta la dispunerea corecta a greutatii pe corpul copilului. Aceste sisteme au un suport special care preiau din greutatea de pe umeri si o dispun corect pe restul corpului.

Toate aceste detalii sunt foarte importante pentru alegerea corecta a ghiozdanului pentru un copil. Desigur, la toate acestea se adauga materialele, culorile si designul ghiozdanului, care sunt detalii la fel de importante.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here