Cum sa faci un cadou: Sfaturi practice pentru o experienta placuta

0
1456

Cadourile sunt acele lucruri frumoase care ne pot face fericiti din pricina fericirii celuilalt. Uneori, insa, acest proces poate fi un pic stresant din cauza nehotararii sau a nesigurantei. Desi ambalajul conteaza foarte mult la un cadou (si aici ma refer la cosuri cadou), tot continutul ramane baza. Acest articol te va ajuta sa faci alegeri mai bune si lipsite de stres in perioadele cand ai o persoana sau mai multe pe care vrei sa le faci fericite.

 

Cadouri facute din obligatie sau rusine

Uneori, insa, trebuie sa stai in banca ta. Doar pentru ca ai primit un cadou, nu inseamna ca trebuie sa dai si tu unul inapoi (daca nu simti acest lucru). Asta se aplica mai ales atunci cand doua persoane nu se cunosc foarte bine. Daca primesti cadou din partea unei persoane si esti in dubii, este suficient sa te bucuri pentru acea persoana si sa iti arati aprecierea pentru efortul depus.

 

Un cadou scump “in schimbul” unui cadou scump primit?

Intrebarea este urmatoarea:

Daca se intampla ca cineva sa-ti daruiasca un cadou scump de Craciun, care ar trebui sa fie reactia ta?

Atunci cand te confrunti cu o situatie de genul, important este sa te eliberezi de preconceptiile materiale legate de daruirea cadourilor. Aspectul material al lucrurilor este prea putin important in comparatie cu valoarea sentimentala a acestuia. Desigur, un cadou poate fi si scump la bani si scump ca valoare sentimentala. Cu toate acestea, nu ai de ce sa demonstrezi nimic fata de nimeni iar un cadou ieftin poate avea la fel de mult impact ca unul scump.

 

Alege momentul cu grija!

Se intampla uneori sa daruiesti cuiva un cadou si sa te simti vinovat pentru alte persoane de fata. Asadar, cum poti evita astfel de momente stanjenitoare? Desi este ceva normal sa te simti vinovat intr-o astfel de situatie, practic, nu ai avea de ce. Faptul ca tu vrei sa ii dai cuiva un cadou nu are treaba cu cealalta persoana. Cu toate acestea, pentru a evita astfel de momente inconfortabile, cel mai bine ar fi sa oferi cadoul fara ca alte persoane sa fie de fata.

 

Sticla “de rigoare”

Nu trebuie sa fie vreo ocazie speciala pentru a darui un cadou. Cand esti invitat in weekend la o petrecere, un gest frumos din partea ta (poate chiar necesar) ar fi sa iti arati recunostinta oferindu-i o sticla de vin sau un bax de bere (pe care oricum probabil ca il sau o veti bea impreuna).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here