Cum recunosti o clinica stomatologica profesionista?

0
1032

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/white-and-silver-metal-tool-5355917/

 

In functie de gravitatea afectiunii cu care se confrunta, oamenii isi aleg medicul dentist fie de la cea mai apropiata clinica dentara, fie de la primul rezultat pe care il gasesc in motoarele de cautare online. Totusi, daca afectiunile dentare nu reprezinta o urgenta, oamenii prefera sa caute recomandari si sa analizeze raportul calitate-pret de la mai multe astfel de clinici, inainte de a lua decizie.

In alegerea locului in care se trateaza problemele dentare ar trebui sa se urmareasca indeplinirea mai multor criterii, care sunt esentiale pentru o clinica stomatologica profesionista si respectabila. Dintre aceste se evidentiaza si cele descrise in continuare.

Igiena trebuie sa fie exemplara intr-un cabinet stomatologic

Indiferent ca este vorba de cabinetul stomatologic sau de sala de asteptare, curatenia si dezinfectarea suprafetelor trebuie facuta intr-un mod exceptional. Inca de la primii pasi pe care un pacient ii face intr-o astfel de clinica va putea observa care sunt aspectele pe care se pune accent, iar acestea trebuie sa fie curatenie, amabilitate si profesionalism.

Aparatura utilizata ar trebui sa fie una moderna

Mentinerea la nivelul celor mai noi tehnologii din domeniu este destul de costisitoare, insa majoritatea pacientilor care vin la dentist doresc sa aiba parte de tratamente moderne, care sa le redea rapid si cu cat mai putina durere functiile danturii. De aceea, multi dintre pacienti nu ezita atunci cand sunt nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar, numai sa beneficieze de cele mai noi si mai moderne tratamente, care sunt realizate cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie.

Un portofoliu de servicii stomatologice complete

De asemenea, odata ajunsi la medicul dentist, pacientii apreciaza daca beneficiaza de toate tratamentele si analizele necesare intr-un singur loc, fara a fi nevoie sa caute un alt cabinet pentru a efectua o radiografie dentara, spre exemplu.

Prin urmare, o clinica dentara care se respecta va cuprinde toate serviciile de care un pacient poate avea nevoie, de la radiologie si profilaxie, pana la implantologie, ortodontologie, protezare si estetica dentara.

O echipa de medici calificati si cu experienta

Personalul medical care activeaza intr-o clinica stomatologica este unul dintre cele mai importante resurse, acesta fiind esential in oferirea de servicii profesionale si de calitate. Datorita acestor doua criterii importante, medicii vor stii cum sa actioneze in cazurile inedite sau sa reactioneze in situatiile neprevazute.

Totodata, pe langa aceste caracteristici ce tin de sfera profesionala, medicii stomatologi ar trebui sa aiba si alte calitati, cum ar fi cele de bun comunicator si persoana empatica. Toate acestea vor ajuta la consolidarea unei relatii medic-pacient bazata pe incredere. Astfel, pacientii nu vor mai fi tematori si vor fi mai deschisi oricaror metode de tratament propuse de medicul lor.

In ciuda tehnicilor moderne de realizare a tratamentelor stomatologice, care sunt minim invazive, iar nivelul de durere este minim sau chiar absent, inca mai exista oameni care se tem de mersul de dentist, principala cauza fiind durerea. De aceea, toate aceste criterii, dar in special personalul medical, ii pot convinge ca sunt pe maini bune si ca nu au nici un motiv de teama.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here