Cum merg vânzările în proiectele Gran Via România? „Suntem asaltați cu telefoane și e-mailuri”

0
1383

Reprezentanții Gran Via România au hotărât să închidă birourile de vânzări în perioada stării de urgență. Măsura a fost luată atât pentru a proteja angajații, cât și pentru a reduce riscurile de sistare a activității pe șantiere din cauza apariției unor cazuri de COVID-19. Legătura cu potențialii clienți interesați de apartamentele din portofoliul dezvoltatorului a fost, însă, păstrată în tot acest interval, iar odată cu relaxarea măsurilor autorităților și cu redeschiderea birourilor de vânzări, cei de la Gran Via spun că au avut parte de o surpriză plăcută.

„Avem un proiect, cel din Aviației (n.r. Aviației Apartments), unde vindem mai bine decât înainte de pandemie. Pe celelalte proiecte vindem la fel. Interesul este mare”, a declarat Antoanela Comșa, Directorul General Gran Via România, în cadrul celui mai nou webinar CPI. La ora actuală, în Aviației Apartments mai sunt disponibile circa 50 de apartamente, un impediment fiind, în opinia sa, faptul că valoarea lor depășește în mare parte limita de aplicare a TVA-ului de 5%.

„Vom începe, probabil în primăvara anului viitor, ultima fază a acestui proiect. Mai avem un teren de 5.000 de mp unde vom construi aproximativ 70 de apartamente în trei clădiri cu regim de înălțime mic – demisol, parter și două etaje”, ne-a mai explicat Comșa.

Au fost demarate, totodată, lucrările pentru ultima fază din proiectul Gran Via Park, construit pe terenul fostei fabrici Electrotehnica din București, iar potențialii cumpărători nu au întârziat să apară, în ciuda situației generate de COVID-19.

„Suntem asaltați cu telefoane și e-mailuri cu întrebarea <când începeți procesul de vânzare?>”, spune Comșa, adăugând că acționarii au decis ca noile unități să fie lansate pe piață după perioada concediilor.

Colegii mei de la biroul de vânzări au făcut o listă cu peste 780 de potențiali clienți pentru cele 220 de apartamente pe care le vom construi în ultima fază”, a mai adăugat ea, menționând că finalizarea lucrărilor se va face în decembrie 2021.

Pentru proiectul Timișoara 58, aflat în apropiere, faza a treia a fost finalizată în octombrie 2019 și, din 250 de apartamente, doar 3 sunt în continuare disponibile. La acestea se mai adăugă alte zeci de unități din ultima fază.

Vânzările merg bine și în cazul proiectului Gran Via Marina din Constanța, singurul localizat în afara Bucureștiului. „Din 192 de apartamente, mai avem astăzi în portofoliu aproximativ 50, dar din acestea 18 încă nu sunt scoase la vânzare. Sunt niște apartamente mai deosebite, cu terase mari, vedere la mare, și atunci acționarii au luat decizia să le țină separat, urmând să le vindem custom made”, ne-a mai spus Comșa în cadrul webinarului.

Lucrările vor ajunge la final în cazul proiectului din Constanța la sfârșitul acestui an, din ianuarie urmând să înceapă semnarea contractelor de vânzare-cumpărare. Până acum, 70% dintre cumpărători au achiziționat aici locuințe cu fonduri proprii, cei mai mulți plătind suma integrală în momentul semnării antecontractului.

Se lucrează, totodată, la autorizarea următoarelor faze pentru Gran Via Marina, iar lucrările vor fi demarate, cel mai probabil, anul viitor în perioada februarie-martie.

Gran Via România face parte dintr-un grup spaniol și, în cei 15 ani de activitate pe piața locală, a făcut investiții de peste 200 de milioane de euro.

Written by

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here