Cum amenajezi restaurantul pentru a impresiona clienţii?

0
1738

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/confortabil-comod-placut-tabel-3201920/

Prima impresie contează întotdeauna, iar clienţii care păşesc pentru prima dată într-un restaurant cu siguranţă se vor arăta impresionaţi de décor, obiecte de mobilier, de calitatea serviciilor, de servire, dar şi de mâncare. Amenajarea restaurantului este foarte importantă pentru a impresiona clienţii, iar alegerea unui mobilier pentru săli de evenimente este o decizie esenţială pentru că experienţa consumatorilor să fie una memorabilă şi să îl determine să revină.

Cum amenajezi intrarea în restaurant

Intrarea în restaurant sau în bistro este foarte importantă, pentru că are rolul de a crea o primă impresie pe baza căruia clienţii vor reveni sau nu în restaurant. Intrarea trebuie să le permită celor care trec pragul o scurtă perioadă de acomodare şi de familiarizare cu nouă ambianţă. Este importantă alegerea unui set dublu de uşi cu geam sau complet din sticlă, foarte practice şi elegante, comparativ cu uşile din lemn masiv care dă impresia unui castel cu uşi ferecate.

Zona de primire sau recepţia trebuie să fie astfel amplasată încât clientul să nu se simtă dezorientat. În restaurantele cu servire la mese, clienţii trebuie să fie întâmpinaţi de la intrare şi conduşi către o masă liberă. Există posibilitatea amplsarii mobilierului în această sală, mobilier care să ajute clienţii să se relaxeze cât aşteaptă, dar şi a unei garderobe.

Cum amenajezi zona de bar a restaurantului?

Zona de bar a unui restaurant joacă un rol foarte important în amenajarea spaţiului HoReCa pentru că poate fi folosit atât pentru clienţii care aşteaptă să intre în incinta restaurantului la masă, cât şi pentru a servi băuturi. Această zonă poate fi amenajata cu scaune înalte, rafturi pentru băuturi, suporturi pentru sticle de vin, precum şi un bar în spatele căruia să stea specialistul care va prepara cocktailurile clienţilor.

Zona barului unui restaurant va fi mai activă decât zona de mese, de aceea este nevoie de mai multă vizibilitate şi de o zonă iluminată intens, cu o oglindă suficient de mare şi cu scaune suficient de înalte şi de confortabile pentru clienţi.

Zona de luat masa  a restaurantului – cum o amenajezi?

Zona de luat masa a restaurantului este foarte importantă din punct de vedere al amenajării, incluzând următoarele elemente de mobilier:

  • scaune de restaurant care trebuie să fie suficient de confortabile pentru clienţii care doresc să petreacă timp de calitate luând masa. Este important ca antreprenorii să investească în scaune, aceste importante obiecte de mobilier, având în vedere suprafaţă şi forma scaunelor, înălţimea şi lăţimea lor, distanţa dintre locul de aşezat şi masă, spaţiul între locul scaunului şi obiectele din jur, precum şi relaţia vizuală facilitată de poziţia scaunului în raport cu celelalte părţi ale camerei.

Există mobilier pentru evenimente sub formă de:

  • scaune netapiţate cu suprafeţe tari;
  • scaune tapiţate sau fotolii, potrivite pentru restaurantele cu un meniu complex sau în stil gourmet;
  • canapelele care oferă oportunitatea de a coordona culorile şi de a completa schema cromatică în mod armonios, luând în calcul şi obţinerea efectului vizual dorit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here