Cum a evoluat numarul abonamentelor TV in ultima perioada?

0
958

Conditiile actuale in care se afla intreaga lume determina oamenii sa petreaca mai mult timp in confortul propriei locuinte, motiv pentru care acestia cauta diferite metode de relaxare. De aceea, conform analizelor realizate atat de institutiile publice care reglementeaza acest sector de activitate, cat si de alte organisme din domeniu, s-a observat o crestere foarte mare in ceea ce priveste serviciile de streaming video.

Dar cum au influentat abonamentele de cablu orientarea a oamenilor catre acest tip de servicii? Ce oferte au pregatit furnizorii de servicii de televiziune si internet pentru a-si recapata pozitiile fruntase in ceea ce priveste preferintele romanilor?

Ce evolutie au avut serviciile de televiziune in perioada 2020-2021?

Mutarea unui numar foarte mare de activitati profesionale si chiar scoala online, modul in care s-au desfasurat cursurile in perioada 2020-2021, a determinat o crestere a traficului pe internet foarte mare si chiar a numarului de noi abonamente. Aceasta crestere se bazeaza pe nevoia oamenilor de a fi mereu conectati, indiferent de distanta dintre ei sau de restrictiile impuse.

De asemenea, si cand vine dorba despre abonament cablu TV au existat modificari si cresteri ale numarului de abonati. De exemplu, in prima parte a anului 2020 existau aproape 8 milioane de abonamente TV – mai exact, 7.74 milioane, conform unui raport realizat de ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrarea si Reglementarea in Comunicatii), pe cand numarul conexiunilor la internet era mai mic, de 5.5 milioane.

Aceste date au fost determinate de criza cu care se confrunta intreaga lume, in Romania efectele acesteia fiind resimtite pentru prima data in primavara anului 2020.

Ce oferte au furnizorii de servicii de televiziune pentru clienti?

Pentru ca oamenii s-au reorientat catre serviciile de streaming video, in defavoarea canalelor de televiziune, cei mai multi furnizori de televiziune au inclus in pachetele lor si accesul optional la acest gen de servicii.

Pachetele oferite de anumiti furnizori cuprind o gama completa de servicii, TV prin cablu sau antena satelit, internet de mare viteza si posibilitatea de a adauga programe de video streaming, cum ar fi HBO sau Cinemax. Toate acestea sunt disponibile la preturi foarte avantajoase, clientii beneficiind si de reduceri sau bonusuri importante.

Cum poate fi ales pachetul cel mai avantajos de cablu TV?

Deoarece numarul furnizorilor de servicii de televiziune si internet care sunt prezenti pe piata din Romania este unul foarte mare, iar ofertele acestora sunt foarte variate, alegerea unui pachet care sa fie deopotriva avantajos si potrivit nevoilor fiecaruia poate fi dificila.

De aceea, pentru a putea face o deosebire intre aceste oferte, oamenii ar trebui sa ia in considerare aspecte importante, cum ar fi alegerea serviciilor care intr-adevar sunt necesare si pe care le utilizeaza frecvent, realizarea unei comparatii si alegerea celei mai bune oferte, cu un raport calitate-pret avanatajos, precum si acordarea unei atentii deosebite tuturor detaliilor din contract, pentru a nu avea surprize neplacute, cum ar fi costuri suplimentare pentru programe nesolicitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here