Cu două proiecte concomitente și peste 38.000 mp închiriați, Skanska România își continuă dezvoltarea și consolidează trendul crescător înregistrat în 2018

0
1220

București, 28 martie 2019 – Skanska România, filiala locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, înregistrează rezultate remarcabile pentru 2018 și își consolidează poziția pe piața de birouri din București. Anul trecut, Skanska a închiriat peste 38.000 mp de spații de birouri în Campus 6 și Equilibrium, proiecte pe care le dezvoltă concomitent. Campus 6.1 a fost deja livrat iar construcția primei clădiri din proiectul Equilibrium va fi finalizată în Q3 al acestui an. În cifre, anul 2018 a însemnat pentru Skanska România: 1 clădire finalizată, 2 proiecte dezvoltate concomitent și o investiție de 76 de milioane de Euro pentru a crea spații de birou futureproof.

2018 a fost un an foarte bun pentru Skanska România: în luna iulie, compania a vândut prima fază a complexului de birouri Campus 6, primul proiect Skanska dezvoltat în zona de Centru-Vest a capitalei. Campus 6.1 a fost livrat, conform planului, în luna octombrie a anului trecut. Majoritatea companiilor care au ales Campus 6.1 sunt companii de tip IT și SSC. Chiriașii clădirii, ocupată în proporție de 100%, sunt: Superhippo, Gefco, Kuehne Nagel, SecureWorks, London Stock Exchange Group, Stradale, NXP, Spaces by Regus și Starbucks.

Equilibrium, cel de-al treilea proiect de birouri dezvoltat de Skanska în România, a atras primii utilizatori, care au închiriat împreună aproximativ 6.000 mp.

Faza a doua a complexului Campus 6 a fost demarată în Q4 din 2018. Planificată pentru finalizare în Q3 2020, etapa 2 a proiectului a fost închiriată deja în proporție de aproximativ 63% de Microsoft România. Tranzacția se clasează printre cele mai mari de pe piața de birouri din București în ultimii șase ani și marchează începutul unui parteneriat durabil între cele două companii cu valori și viziune comune.

Cele două clădiri din faza 2 a proiectului Campus 6 sunt planificate pentru implementarea standardului WELL Building Standard™ (WELL), a cărui pre-certificare au obținut-o deja la nivel Silver. WELL este cel mai important standard pentru clădiri axat pe îmbunătățirea sănătății și a stării de bine, prin atributele mediului construit. Certificarea WELL vine în completarea sistemului de certificare LEED, implementat în toate proiectele Skanska încă din 2009.

„Pentru noi, oamenii și experiența de care au parte în proiectele noastre sunt o prioritate. Ne dorim ca spațiile pe care le dezvoltăm să ofere un cadru pozitiv pentru activitățile tuturor utilizatorilor, de la vizitatori și angajați, până la membrii comunităților învecinate. De aceea, Equilibrium și Campus 6, proiectele dezvoltate concomitent anul anterior, îmbină spații verzi de relaxare, mobilier exterior modern, conexiune WI-FI în interior și exterior, toate pentru well-being-ul utilizatorilor. Rezultatele bune din 2018 sunt pentru noi cel mai frumos mod să aniversăm împlinirea a 7 ani de Skanska România. În toată această perioadă am avut parte de o evoluție constantă și suntem mândri că într-un timp așa scurt am ajuns la o maturitate surprinzătoare pentru un business tânăr, reușind totodată să ne păstrăm prospețimea viziunii”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director Skanska Property România

Dintre țările din CEE în care Skanska activează, România și Polonia sunt țările în care cererea de spații de birouri a înregistrat o creștere simțitoare. Conform unui studiu desfășurat de sucursala din Polonia a companiei JLL, anul trecut valoarea tranzacțiilor a depășit suma de 13 miliarde de euro la nivel de CEE, cu o creștere de 11% față de anul precedent. La nivelul Europei Centrale și de Est (CEE), în 2018 Skanska a vândut în total 9 clădiri, a închiriat 153.000 mp și a livrat cu succes 8 proiecte, cu o investiție totală de 495 milioane de Euro.

 

 

Skanska România

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate, în locații cheie, care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor  parcurge  procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here