Cu cat s-au scumpit produsele alimentare dupa majorarea TVA

0
799
zahar

zaharDe la 1 iulie, pe un kg de carne de pui platim cu 11% mai mult decat inainte. si laptele s-a scumpit cu 5%, astfel ca de la 2,90 lei, de saptamana trecuta a ajuns la 3,06 lei.

 Dupa majorarea TVA alimentele si bauturile s-au scumpit in medie cu 7%. Ziarul Financiar a analizat preturile din doua dintre cele mai importante hipermarketuri din Romania. Au fost luate in calcul preturile la raft pentru 19 dintre cele mai vandute produse.

Potrivit analizei, alimente precum ouale sau carnea de pui s-au scumpit in iulie cu peste 10% comparativ cu luna anterioara. Circa jumatate din produsele luate in calcul pentru acest index s-au scumpit in iulie cu maximum 5%.

Un kilogram de zahar, care in urma cu doua saptamani costa 3 lei, acum il putem achizitiona cu 3,28 lei. Pentru un kilogram de cartofi noi, dupa majorarea TVA platim 1,83 de lei, in timp ce acum doua saptamaniplateam cu 8 bani mai putin.

Alte produse pentru care platim mai mult sunt rosiile, mai scumpe ca pana acum cu 13%.

Tot de la 1 iulie, pe un kg de carne de pui platim cu 11% mai mult decat inainte. si laptele s-a scumpit cu 5%, astfel ca de la 2,90 lei, de saptamana trecuta a ajuns la 3,06 lei.

Alte produse ale caror preturi au fost majorate pe fondul cresterii TVA sunt tigaretele, de la un nivel mediu de 9 lei la 10 lei. (realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here