Cu afaceri de peste 26 mil. euro in 2014, iQuest intra pe noi piete in acest an si continua recrutarile intr-un nou sediu la Cluj-Napoca

0
752

Compania iQuest, specializata in dezvoltarea de solutii si servicii customizate de software, a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de 26,8 milioane de euro, in crestere cu peste 7% fata de anul anterior, si 15 clienti noi in portofoliu. Segmentul de clienti cu cea mai mare crestere in cifra de afaceri, de 69%, a fost cel de Technology, urmat de Life Sciences, cu o crestere de 18% si Telecom, cu 14%. in prezent, echipa iQuest numara peste 600 de oameni, iar compania doreste sa creasca numarul de specialisti pâna la finalul anului si urmeaza sa isi mute sediul din Cluj-Napoca intr-o cladire de birouri cu o suprafata de peste 6.000 m², amplasata in centrul orasului.

Anul trecut a insemnat patrunderea iQuest pe noi piete din Europa de Est – Polonia, Ucraina, Rusia, iar acest lucru a presupus si deschiderea unui nou birou la Varsovia, care sa sprijine strategia de extindere a companiei. De asemenea, pentru acest an, planurile de extindere a business-ului includ si discutii cu potentiali clienti din Asia.

in 2014, iQuest a continuat sa creasca investitiile in dezvoltarea de produse si solutii proprii sau pe platformele partenerilor. De asemenea, pentru a-si sustine pozitia in anumite industrii si domenii, compania a investit foarte mult si in specializarea angajatilor si chiar in dezvoltarea unor noi competente, in vederea mentinerii unui avantaj competitiv pe piata. Anul trecut, portofoliul iQuest a crescut cu 15 clienti noi, majoritatea din verticale precum Technology sau Telecom.

„Ca in fiecare an, urmarim cresterea business-ului atât prin extinderea proiectelor in relatiile cu clientii traditionali, cât si prin patrunderea pe noi piete sau achizitionarea de clienti in zonele unde suntem deja prezenti. intregirea portofoliului iQuest cu serviciile de integrare si dezvoltarea de produse proprii ne faciliteaza aceasta strategie”, a declarat Cornelius Brody, fondatorul iQuest.

Parteneriatele profesionale reprezinta, de asemenea, un atu al iQuest, compania reusind sa aduca un plus de valoare clientilor prin colaborarea cu unii dintre cei mai importanti jucatori la nivel global din anumite domenii specifice, cum este Big Data (Amazon, Pivotal) sau e-commerce (hybris). Recent, iQuest a obtinut premiul hybris pentru cel mai bun partener din retea pe piata EMEA, ceea ce certifica valoarea adusa pe piata de partenariatul hybris-iQuest.

Potrivit iQuest, cele mai cautate solutii IT pe plan local in 2014 au fost cele cloud, mobile si e-commerce, in timp ce, pe plan global, cele mai solicitate solutii au fost cele de tip Big Data si Analytics, Internet of Things/Machine-to-Machine, cloud si e-commerce.

Cresterea echipei si un nou sediu, in centrul Clujului

in prezent, iQuest numara peste 600 de angajati in toate locatiile, cea mai mare echipa fiind cea din Cluj-Napoca, unde lucreaza aproximativ 380 de oameni. insa si centrele din Brasov, unde compania are peste 130 de angajati, Sibiu sau Craiova cresc pe masura ce business-ul se dezvolta.

in ceea ce priveste pozitiile pentru care iQuest va recruta anul acesta, mixul de roluri este dat de nevoile de business si variaza si in functie de locatia geografica. insa pe lânga pozitiile clasice pentru care a recrutat pâna acum, in 2015 compania isi propune sa recruteze si pe pozitii care sa sustina actualul model de business, precum Business Analysts, Solution Architects, Business Developers si Project Managers.

Ceea ce diferentiaza iQuest in continuare pe piata profesionala de IT este faptul ca pune accent nu doar pe competentele tehnice ale angajatilor si pe dezvoltarea lor, ci pe un mix intre competente tehnice, soft skills si know-how in industrii specfice. Compania ia in considerare acest mix atât in politicile de recrutare, cât si in programul intern de Career Management. in acest sens, in 2015 compania isi propune sa extinda si sa rafineze programul iQuest University, care include toate experientele de invatare, atât la nivel tehnic, cât si la nivel de soft skills si cunostinte de business.

Anul acesta, compania isi va muta sediul din Cluj-Napoca intr-o cladire de birouri de clasa A, amplasata in centrul orasului, pe platforma fostei fabrici Flacara. Suprafata totala a terenului este de aproximativ 18.200 m², fapt ce va permite amenajarea unor spatii verzi generoase, birourile propriu-zise urmând sa ocupe in jur de 6.000 m².

Cornelius Brody preia functia de Chairman of the Board, iar Jürgen Samuel devine noul CEO al iQuest

in contextul expansiunii geografice si al complexitatii business-ului, iQuest a considerat oportuna adaugarea unui plus de experienta manageriala si acordarea de putere decizionala Board-ului existent, care, incepând cu 1 ianuarie, valideaza strategia pe termen lung propusa de echipa executiva.
Astfel, Cornelius Brody, fondatorul iQuest, va prelua functia de Chairman of the Supervisory Board, din care mai fac parte si Octav Chicinas, Richard Roy si Sebastian Muller.

Ca urmare, noul CEO al iQuest va fi Jürgen Samuel, fost executiv in cadrul mai multor companii multinationale din domeniul tehnologiei, precum Sicap AG, Siemens IT Services, Oracle Germania sau Sony Germania.

„Sunt convins ca aceasta noua etapa in evolutia iQuest se potriveste perfect strategiei noastre pe termen mediu si lung, preluarea functiei de CEO de catre Jürgen reprezentând o garantie a succesului companiei. Vad in el calitatile unui lider care poate conduce iQuest catre urmatorul nivel de dezvoltare, dar mai mult decât atât, vad in el un model de urmat din punct de vedere al valorilor personale impartasite in cadrul echipei. in ceea ce ma priveste, acest nou rol reprezinta o colaborare full-time cu Jürgen, echipa lui si ceilalti membri ai Board-ului, cu scopul de a lua cele mai bune decizii strategice pentru iQuest”, a mai spus Cornelius Brody.

„Apreciez foarte mult nivelul inalt de incredere reciproca dintre Supervisory Board si intreaga echipa iQuest. Din punct de vedere al evolutiei afacerilor, pe lânga servicii software, vom oferi si servicii de integrare si vom dezvolta produse software proprii. in cadrul acestui model de business mai complex, ne straduim sa obtinem un grad mai ridicat de colaborare si excelenta, cu scopul de a genera crestere pentru clientii si partenerii nostri, precum si pentru iQuest”, a declarat, la rândul sau, Jürgen Samuel, noul CEO al iQuest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here