Criza datoriilor din Europa nu reflecta slabiciunile monedei unice

0
522
euro

euro-Criza datoriilor din Europa a aparut din cauza gestionarii gresite a finantelor publice si nu reflecta slabiciunile din sistemul monedei unice, a declarat premierul francez, Francois Fillon.

„Grecia a pus in pericol credibilitatea bugetelor, insa situatia finantelor publice din statele Uniunii Europene nu este mai rea decat cea din SUA sau Japonia. Criza din Grecia a trezit temeri legate de viitorul euro. Aceasta criza nu a fost cauzata de slabiciunile sistemului monedei comune, ci este legata de managementul defectuos al finantelor publice”, a spus Fillon.

El apreciaza, totodata, ca atacurile speculative asupra activelor elene nu au succes, iar problema datoriilor din Grecia are nevoie de timp pentru a se rezolva.

Premierul francez, aflat intr-o vizita la Tokyo, a facut apel la investitorii niponi sa nu ocoleasca euro.

Euro s-a apreciat joi pe bursa din New York cu 1,4% in fata dolarului, marcand cea mai buna performanta din ultimele doua saptamani. Moneda unica europeana a inceput sa castige teren dupa ce guvernele din Grecia, Spania si Portugalia au reusit sa vanda fara probleme obligatiuni, ceea ce a redus ingrijorarile legate de problema datoriilor suverane. (Mediafax)
Sursa foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here