Cristian Preda merge vineri la o emisiune la Antena 3 si crede ca boicotarea presei e o mare eroare

0
577
antena3

antena3Eurodeputatul PDL Cristian Preda anunta, pe blogul sau, ca vineri seara va participa la o emisiune la Antena 3, intrucat a primit invitatia inainte de sedinta BPN in care s-a decis ca membrii partidului sa nu mai mearga la Realitatea si Antena 3, si crede ca „boicotarea presei este o mare eroare”.

 Preda precizeaza ca a acceptat invitatia inainte ca BPN al PDL sa decida ca membrii partidului sa nu mai mearga la dezbaterile de la Antena 3 sau de la Realitatea T V.

„In primul rand, ma simt, deci, obligat sa ma tin de cuvant: dupa ce am acceptat invitatia realizatoarei, nu pot sa-i spun ca nu ma duc. Nu se face… De altfel, consider ca boicotarea presei e o mare eroare „, scrie Cristian Preda pe blog.

El mentioneaza ca intamplarea face ca, acum doua zile, sa fi criticat in Parlamentul European decizia premierului Republicii Srpska de a impune un boicot oarecum asemanator (cu o miza politica totusi diferita).

„Nu pot sa spun una la Bruxelles, si alta la Bucuresti. Convingerile sunt convingeri”, adauga Preda.

Europarlamentarul PDL considera ca se poate, „in mod individual”, refuza un realizator sau altul, un post de televiziune sau altul, asa cum a facut si el, plecand chiar la un moment dat dintr-un studio, dupa ce a fost jignit de un alt invitat.

„Dar un partid politic care crede in libertatea ideilor si in libertatea exprimarii nu poate decide boicotul absolut. Nu suntem vedete de fotbal care – iritate de comentariile rautacioase – hotarasc sa nu mai vorbeasca o vreme cu presa. imi dau seama ca s-ar putea argumenta ca o exceptie ar fi, totusi, acceptabila: boicotarea unui post extremist. Dar un asemenea post nu poate exista intr-un stat de drept. Obiectia cade”, sustine Cristian Preda.

in opinia sa, boicotul decis joi seara la BPN e „un gest pripit”.

„Chiar daca e asezata sub semnul unui conditional – «pana cand aceste posturi nu vor reveni la o informare critica, dar corecta a opiniei publice» – decizia introduce o limitare a libertatii de exprimare. Avem o responsabilitate publica si nu o putem nesocoti atunci cand ne irita comentariile adversarilor”, mai scrie Preda.

Biroul Permanent National al PDL a decis, joi, ca reprezentantii formatiunii sa nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV si Antena 3, pana cand aceste posturi nu vor reveni la informarea critica dar corecta a opiniei publice. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here