Cristian Diaconescu, propus oficial pentru postul de ministru al Afacerilor Externe. Basescu a semnat revocarea lui Baconschi si numirea lui Diaconescu

0
710
cristian-diaconescu

cristian-diaconescuPremierul Emil Boc l-a propus pe senatorul UNPR Cristian Diaconescu pentru a prelua postul de ministru al Afacerilor Externe, in locul lui Teodor Baconschi. Propunerea a fost transmisa presedintelui Traian Basescu, care a semnat decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi

din functia de ministru de Externe si pentru numirea in acest post a lui Cristian Diaconescu. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Afacerilor Externe de catre Cristian Diaconescu va avea loc la ora 19.00, dupa publicarea decretelor in Monitorul Oficial al Romaniei.

Decizia premierului confirma informatiile transmise anterior de MEDIAFAX. Surse politice au declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX ca senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunerea PDL pentru sefia MAE. De altfel, in Parlament, inca de la anuntul facut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, multi parlamentari PDL vorbeau despre posibila inlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu. Unii parlamentari PDL apreciau ca partidul nu ar avea pe altcineva care sa preia conducerea MAE. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din functie, luni, de catre premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmatiile acestuia la adresa protestatarilor.

La momentul anuntului facut de Emil Boc in plenul Parlamentului, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles chiar in Consiliul Afaceri Externe. Surse politice au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Baconschi a revenit, marti, de la Bruxelles si urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele Traian Basescu. Surse politice au declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX ca senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunerea PDL pentru sefia MAE. De altfel, in Parlament, inca de la anuntul facut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, multi parlamentari PDL vorbeau despre posibila inlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu.

Unii parlamentari PDL apreciau ca partidul nu ar avea pe altcineva care sa preia conducerea MAE. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din functie, luni, de catre premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmatiile acestuia la adresa protestatarilor. La momentul anuntului facut de Emil Boc in plenul Parlamentului, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles chiar in Consiliul Afaceri Externe. Surse politice au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Baconschi a revenit, marti, de la Bruxelles si urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele Traian Basescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here