Crestere de doua cifre pentru Siemens Romania in anul fiscal 2015

0
793

Siemens SRL, una dintre cele mai mari companii de inginerie din Romania, a incheiat anul fiscal 2015 conform asteptarilor. La data de 30.09.2015, la sfarsitul anului financiar, veniturile au crescut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la 157 milioane Euro. Cresterea a fost determinata de dezvoltarea pozitiva a afacerilor in piata automatizarilor si a sectorului petrol si gaze, in vreme ce segmente precum cel medical sau al transporturilor au ramas stabile.

Numarul de angajati a inregistrat o usoara crestere comparativ cu 2014, in principal datorita dezvoltarii echipei centrului de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca.

2015 a marcat si aniversarea a 110 ani de prezenta locala a companiei in Romania.

„Rezultatele financiare sunt in linie cu strategia globala a companiei, care este axata de-a lungul a trei segmente de crestere: electrificare, digitalizare si automatizari. in 2016, exista oportunitati in piata locala datorita fondurilor europene alocate Romaniei pentru 2014-2020. Viitorul depinde de infrastructura inteligenta care eficientizeaza productia si transportul energiei, ajuta la optimizarea traficului si contribuie la performante inalte in procesele industriale. Datorita tehnologiilor de automatizare Siemens, toate aceste provocari pot fi abordate pentru a imbunatati calitatea vietii in orase si capacitatea si eficienta clientilor nostri”, a declarat George Catalin Costache, CEO Siemens SRL.

in decursul anului fiscal 2015, Siemens SRL si-a dezvoltat semnificativ activitatile de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca, unde intentioneaza sa angajeze peste 200 de persoane pana in 2017. Locatia este cel de-al patrulea centru de cercetare-dezvoltare din Romania si a fost deschisa in august 2014 dupa o investitie initiala de 4.5 milioane de euro.

Siemens SRL este o companie de inginerie electrica cu un portofoliu axat de-a lungul a trei segmente de crestere: electrificare, digitalizare si automatizari. Cu o istorie locala de 110 ani, Siemens detine patru fabrici in Sibiu si Buzias, unde produce sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, alaturi de alte patru centre de cercetare-dezvoltare in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din Romania in 1905, sub denumirea “Societatea Romana de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonima”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here