Creste numarul de turisti romani care prefera hotelurile de 5 stele

0
704

Varna, 5 iulie 2010- “Numarul turistilor romani care au optat deja pentru petrecerea vacantei de vara in hotelul de 5 stele Melia Grand Hermitage, situat in statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur, a crescut in acest an cu peste  9%, comparativ cu anul precedent.

 Avand in vedere ca hotelul nostru are 727 de camere, fiind cel mai mare din Nisipurile de Aur, apreciem ca, la nivelul intregii statiuni, evolutia se mentine in jurul acelorasi parametri”, a aratat Antonio Arnedo, General Manager al hotelului Melia Grand Hermitage.
Sol Melia Bulgaria opereaza cinci hoteluri la Marea Neagra: Melia Grand Hermitage” (5 stele)- in statiunea Nisipurile de aur, Sol Luna Bay Resort (4 stele) in Obzor, Sol Nessebar Bay (4 stele), Sol Nessebar Mare (4 stele) si Sol Nessebar Palace (5 stele) in Nessebar. Hotelurile Sol Melia Bulgaria insumeaza 2.000 de camere, echivalentul a peste 35% din capacitatea lanturilor hoteliere internationale de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre.
“in acest an, numarul turistilor romani care isi petrec vacanta de vara in Bulgaria a crescut si in hotelurile noastre din celelalte statiuni: Nessebar castiga din ce in ce mai mult in preferinte, hotelurile noastre de 4 stele din aceasta localitate inregistrand o crestere de 28% a numarului de turisti romani care si-au rezervat deja vacanta, in timp ce Sol Nessebar Palace a marcat o crestere de 63%”, a precizat Maria Shishkova, Director de Marketing si Vanzari Sol Melia Bulgaria.
Nessebar este un oras- statiune, care imbina caracteristicile specifice litoralului cu cele ale unei localitati pline de istorie. Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase europene si are cel mai mare numar de monumente medievale din Bulgaria, fiind si “descendentul” vechiului asezamant tracic Mesembria; orasul are o multitudine de obiective turistice culturale si arhitecturale, Centrul Vechi al Nessebarului fiind un monument de cultura inscris pe lista patrimoniilor culturale mondiale UNESCO.
La randul sau, statiunea Obzor “castiga si ea teren” in randul romanilor. Mai putin “la moda” decat Nisipurile de Aur, Nessebar sau alte statiuni bulgaresti, Obzor incepe sa fie din ce in ce mai mult cunoscuta si apreciata de romani. “Sol Luna Bay Resort din Obzor este cel mai nou complex hotelier all-inclusive din portofoliul nostru, construit in 2009, direct pe plaja. Comparativ cu anul precedent- primul in care hotelul a fost activ pe piata, in 2010, numarul de turisti romani s-a dublat. Alaturi de facilitatile hotelului- votat de catre vizitatori drept unul dintre cele mai bune hoteluri de vacanta din lume, turistii apreciaza foarte mult intreaga statiune, care este foarte pitoreasca”, a subliniat Ivan Donev, General Manager Sol Luna Bay. Obzor este o statiune recomandata celor care prefera linistea, o atmosfera boema si o plaja de exceptie.  Grecii denumisera Obzor- Heliopolis (Orasul Soarelui), iar elementele dominatiei grecesti si romane- coloane, ruine si statui- completeaza atractivitatea zonei recunoscuta pentru calitatea vinului si restaurantele intime.
Prognozele de vanzari aratau in luna mai 2010 ca, in acest an, hotelurile din portofoliul Sol Melia Bulgaria vor avea peste 60.000 de turisti. La sfarsitul lunii iunie, estimarile arata o crestere de 10%, majoritatea turistilor provenind din Romania, Bulgaria, Rusia si Germania. Turistii romani au cea mai mare pondere (21%), urmati de cei bulgari (12%), rusi (12%) si germani (10%), restul fiind vizitatori din diferite tari ale lumii.
“Pentru lunile iulie si august, estimam ca vom avea un grad de ocupare de peste 90%, mentinandu-ne in parametrii de business previzionati. Bulgaria ramane o destinatie de vacanta preferata de multi turisti internationali, atrasi atat de specificul fiecarei statiuni in parte, cat si de facilitatile oferite de hoteluri si de serviciile de calitate”, a aratat Maria Shishkova, Director de Marketing si Vanzari Sol Melia Bulgaria.

***

Despre Sol Melia

Sol Melia, fondat in 1956 in Palma de Mallorca (Spania), este líderul mondial al lanturilor hoteliere de vacanta si liderul absolut al pietei spaniole pe segmentele “timp liber”/odihna si business. Sol Melia este al treilea mare lant hotelier din Europa, al doisprezecelea ca marime in lume si liderul global pentru vacante in America Latina si Caraibe.
Cu ajutorul a peste 35.000 de angajati, Sol Melia opereaza 300 de hoteluri in 30 de tari aflate pe 4 continente. Brandurile hoteliere ale companiei includ Grand Melia, Melia Hotels & Resorts, ME by Melia, Innside, TRYP Hotels, Sol Hotels, Paradisus Resorts si Sol Melia Vacation Club.
In Bulgaria, Sol Melia opereaza cinci hoteluri de 4 sau 5 stele: Melia Grand Hermitage (Nisipurile de aur), Sol Luna Bay Resort (Obzor), Sol Nessebar Bay, Sol Nessebar Mare si Sol Nessebar Palace (Nessebar). Hotelurile operate de Sol Melia Bulgaria au o capacítate totala de 2.000 de camere, echivaland cu peste 35% din capacitatea lanturilor hoteliere internationale de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre. Mandatul pentru dezvoltarea Sol Melia Bulgaria implica extinderea afacerii si tari vecine precum Romania, Serbia, Grecia si Macedonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here