Creativitate in HR: de vorba cu Heiko -Tony Stark al resurselor umane

0
2056

Recunoscut pentru firea inovatoare in HR si pentru modul in care reuseste sa transforme orice idee intr-una de succes, Heiko este considerat Tony Stark al industriei din care face parte.

Heiko Fischer, fondator Resourceful Humans,  lider mondial in industria leadership-ului si a consultantei, se numara printre speakerii prezenti la Signal Connect Timisoara.

Gratie experientei vaste in domeniu si a activitatii realizate in cadrul organizatiilor internationale, Heiko a acordat pentru Signal Connect un interviu, in care a povestit despre strategiile, responsabilitatile si provocarile pe care le presupune domeniul resurselor umane.

 

  1. Cum a luat nastere Resourceful  Humans?  Care au fost pasii pentru a putea ajunge lider mondial in industria lindership-ului  si a consultantei?

Am fost concediati. Glumesc, totul a inceput dintr-un instinct. Nimeni nu isi doreste departament de resurse umane. Oricine isi doreste o companie grozava, care sa creeze valoare pentru clienti, insa nimeni nu se trezeste dimineata avand in minte: astazi imi voi petrece timpul in departamentul de HR si va fi grozav! Nu, echipele sunt multumite cand nu au nevoie de HR. Datorita experientei joburilor anterioare am ajuns sa creem RH si acum ajutam alte organizatii sa atinga obiectivul: cel mai bun HR e atunci cand nu ai nevoie de HR. Am gandit un cadru agil, bazat  100% pe antreprenoriat si 0% pe birocratie. Solutia noastra de business e un mix strategic intre strategia lui Barack Obama si Tony Stark, dus la un alt nivel.

 

  1. In anul 2014, după 3 ani de la infiintarea companiei, Resouceful Humans a fost nominalizata în categoria speciala „HR Innovation of the year“ , unde a castigat  permiul de excelenta, recunoscut de un juriu format din companii precum Google, Lufthansa, Telekom . Ce a insemnat asta pentru dumneavoastra si pentru compania pe care o conduceti?

Evident, a fost o mare onoare sa fim recunoscuti ca o companie de prestigiu. In special din momentul in care solutile noastre nu sunt asa usor de digerat. Totul incepe cu ce facem noi: Consultanta sau Technologie? Raspunsul este da! Datorita sistemului agil pe care l–am creat, putem oferi solutii tehnologice integrate care conduc catre schimbare. Mergem catre originea  problemei, cautam o rezolvare, fara a trata simtomatic problema. In final, e satisfacator deoarece arata ca am ramas dedicati, credem in valori, iar clientii nostri sunt recunoscuti ca parteneri.

 

  1. Sunteti considerat Tony Stark al Hr-lui pentru firea inovatoare de care ati dat dovada. Ce reprezinta pentru dumneavoastra comparatia cu „Iron Man“, simbol al inovatiei şi a technologiei? 

Este o paralela interesanta. Instrumentele pe care noi le creem se adapteaza nevoilor oamenilor, nu invers. Cu toate acestea, ele necesită un nivel de disciplina, responsabilitate și angajament, indiferent ca vorbim de companii traditionale, executive sau non-conformiste. Cred ca lui Tony   i–ar fi placut ce facem noi si poate ar fi chiar de acord sa le conduca.

 

  1. Care credeti ca trebuie să fie abilitatiile de care trebuie sa dea dovadă omul de HR?     Considerati că a fi inovativ este  suficient? 

Eu nu sunt un bun managaer, iar HR-ul nu este punctul meu forte. Mai mult decat atat, majoritatea inovatilor au aparut prin prisma faptului ca nu am cunoscut domeniul resurselor umane si partea legala pe cat mi-as fi dorit. Cu toate acestea, am recrutat, evident, oameni cu multa experienta in domeniul resurselor umane, atat în startup-uri, cat și corporatii mari. Tineri si batrani. Pretuim diversitatea. Uneori, sa nu ai habar de anumite lucruri e firesc, intrebarile puerile ducand la solutii mai interesante decat te ai fi asteptat.

 

  1. Sloganul Conferintei Signal Connect Timisoara este „Managing Generations“. Considerati ca exista diferente semnificative intre generatii?

Nucleul de filosofie de management este alimentat de democratie, nu? Consilierul nostru, profesorul Gilbert Probst, Directorul general al Forumului Economic Mondial, a declarat recent ca, „Democratia este cea mai cunoscuta cale de abordare sistemica acomplexitiii”.

RH-Way ofera un cadru umil si bine gandit pentru a pune în aplicare sistemul democratic si antreprenorial. în orice sistem social. Pe scurt, democratia functioneaza bine intr-o comunitate diversa.

Nu exista bine sau rau in diversitate, in special in privinta varstei, doar lipsa ei poate creea un precedent periculos. Oricine si-a petreut Craciunul in familie alaturi de doua, trei generatii, stie care sunt avantajele si provocariile diversitatii de varsta.

In timpul discursului meu auzi despre munca noastra cu accent privind diversitatea. Aici este o organizatie în care HR crede cu adevarat in diversitate. Tanar nu inseamna neaparat performant, iar cum nici batran nu inseamna invechit.

 

  1. Anul acesta veti fi prezent in calitate de speaker la Conferinta  de Resurse Umane, Signal Connect Timisoara. Care sunt aşteptarile dumneavoastra de la publicul Timisorean specializat in HR?

Intr-adevar sunt curios si nerabdator .Imi place sa explorez puncte cheie de  pe harta, nu am fost niciodata la Timisoara, si nici nu stiu ce lucruri bune faceti acolo sau provocarile pe care le aveti. Asa ca va rog sa ma provocati, sa isi spuna punctele de vedere. Eu vin sa invat de la voi, asa cum sper ca voi veti invata lucruri de la mine. Abia astept sa ne vedem!

 

Tema editiei de anul acesta este Managing Generations, unde accentul cade pe modul in care generatiile lucreaza impreuna mai mult decat în trecut.

Inscrierile se realizeaza pe site-ul oficial al evenimentului www.signalconnect.ro.

 Despre Conferinta Signal Connect

Conferinţa Signal Connect este organizata de Libero Events in parteneriat cu Signal Iduna. Libero Events este agentia de evenimente şi PR, B2B şi B2C, sub semnatura careia au loc conferinte şi workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Fisclitate24.7, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Signal Connect, dar şi targuri: Touristica.

Bianca Rotbasan

Project Manager

LIBERO EVENTS

Mobile: 004 0773 931 261

 

 

heiko

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here