Costuri mai mari alocate pentru disponibilizari

0
526
concediere

concediereMasura guvernului de a disponibiliza circa 100.000 de salariati din sectorul public ar putea genera costuri mai mari pentru stat decat mentinerea in activitate a personalului, arata o analiza de impact realizata in cadrul observatorului pietei muncii, realizat la comanda Blocului National Sindical.

 

„In analiza pe care o vom publica in aprilie, facem o fundamentare a efectelor pe care darea afara a 100.000 de oameni din sectotul bugetar le vor avea. Acesti oameni nu vor mai genera venituri, asadar vor fi trecuti pe partea de cheltuieli”, a declarat presedintele BNS, Dumitru Costin.

El a explicat ca analiza, realizata de un grup de cercetatori din tara si de la universitati europene, are scopul de a identifica efectele pe care disponibilizarile efective le vor avea asupra economiei romanesti.

Potrivit liderului sindical, guvernul nu a realizat o analiza de impact a ceea ce se va intampla cu personalul disponibilizat si nici nu a gandit masuri de reinsertie pe piata muncii.

Recent, Dumitru Costin anunta lansarea unui observator al pietei muncii din Romania, proiect pentru care au fost accesate si fonduri europene si care se va ocupa de analize si studii de impact ale unor masuri luate de executiv, in scopul realizarii unor reforme legislative bine fundamentate. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here