Contrast Management-Consulting lanseaza o noua ocupatie in Romania: Controller – Specialistul managementului performantei

0
675

In iunie 2011, compania Contrast Management-Consulting lanseaza in Romania divizia sa de training, Controller-Institut. in Austria, Controller-Institut este lider de piata in ceea ce priveste formarea profesionala in administrarea afacerilor si dezvoltarea abilitatilor si competentelor de management. in cadrul sau, participantii pot beneficia de programul modular de controlling – „Controller Certificat”, precum si de alte cursuri specializate in controlling, finante, strategie si management.

Programul „Controller Certificat” este primul program din Romania dedicat ocupatiei de controller, recent recunoscuta in Clasificarea Ocupatiilor (COR). Acesta se adreseaza atat profesionistilor in Controlling, cat si managerilor care doresc sa integreze controlling-ul in activitatea lor. „Controller Certificat” este recunoscut atat la nivel international (Controller-Institut Austria), cat si national (CNFPA).

„Contextul economic actual si volatilitatea acestuia impun companiilor o abordare de management diferita. Companiile au nevoie de decizii rapide,  fundamentate si adaptate, capacitate de reactie si reducerea complexitatii. Aici intervine rolul controller-ului”, declara Remus Laes, Managing Partner, Contrast Management-Consulting.

Pentru a sustine dezvoltarea continua in domeniul planificarii si raportarii performantei economice a companiei, Contrast Management-Consulting a obtinut avizul favorabil al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru introducerea ocupatiei de Controller in Clasificarea Ocupatiilor din Romania, sub codul 241963 si denumirea de „Specialist in planificarea, controlul si raportarea performantei economice”.

Controller-ul raporteaza direct catre Directorul General sau catre Directorul Financiar (in functie de specificul organizatiei), fiind o functie suport esentiala pentru managementul companiilor medii si mari. Sarcinile principale ale unui controller tin de raportare, planificare, analiza si control de management. Totodata, acesta indeplineste un rol important in a asigura coerenta si transparenta in strategie, rezultate, contabilitate si procese, contribuind astfel la cresterea performantei economice si atingerea obiectivelor de business. Nu in ultimul rand, controller-ul activeaza ca un consultant intern pentru management, asigurand date si informatii cheie necesare procesului decizional.

Controller-Institut este membru al International Group of Controlling. Cu peste 5.000 de participanti in fiecare an, oferta didactica a Controller-Institut cuprinde cursuri postuniversitare, seminarii si conferinte, precum si cursuri “in-house”. in Romania, pentru primul program, „Controller Certificat”, locurile au fost ocupate deja in proportie de 70%, participantii fiind in principal atat controlleri, contabili si alte persoane cu atributiuni de analiza financiara din companii medii si mari din Romania, precum si antreprenori locali sau absolventi de studii postuniversitare care doresc sa urmeze o cariera in domeniul controlling-ului.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

Graffiti  PR
Irina Stanescu
[email protected]
+40 728 557 092

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here