Consultant certificat CMC – profesionalism, etica si excelenta in prestarea serviciilor de consultanta in management

0
703

Asociatia Consultantilor in Management din Romania (AMCOR) a organizat pe data de 14 septembrie 2012 o noua sesiune de certificare/recertificare internationala, derulata in conformitate cu regulile impuse de ICMCI. Sesiunea s-a desfasurat la sediul Asociatiei din Bucuresti.

incepand cu anul 2002, AMCOR este singura asociatie din Romania abilitata de Consiliul International al Institutelor de Consultanta in Management (ICMCI) sa acorde consultantilor in management titlul de Certified Management Consultant (CMC).

„Certified Management Consultant” este un sistem de certificare al carui grup tinta este alcatuit din consultanti individuali proveniti din randul firmelor membre AMCOR. Titlul de CMC ii ofera consultantului in management certificat o recunoastere internationala valabila in peste 51 de state in care ICMCI activeaza.

Pentru sesiunea de certificare/recertificare internationala CMC din septembrie s-au inscris 9 consultanti in management, 6 pentru recertificare si 3 pentru certificare. La finalul sesiunii comunitatea de CMC din Romania numara 38 de consultanti.

„Sunt bucuros ca am cunoscut cu ocazia procedurii de certificare individuala ca Certified Management Consultant o comunitate care impartaseste inalte standarde de profesionalism in activitatea prestata si pe care simt ca ma pot baza in proiectele viitoare. in plus, in contextul actual de internationalizare a angajamentelor, certificarea CMC reprezinta pentru Noerr un pasaport si o garantie a calitatii care asigura colaborarea cu succes cu parteneri din alte tari”, sustine dl. Cristian Dima consultant certificat CMC.

in ceea ce priveste beneficiile si oportunitatile pe care pe care titlul CMC le aduce, experienta unui consultant recertificat CMC este relevanta pentru acest segment. „Am avut multumirea sa fiu solicitat ca expert in echipele unor parteneriate de firme ale statelor membre ale UE si romanesti spre a aplica pentru asistenta tehnica la Autoritatile de Management, iar certificarea CMC a fost recunoscuta. Mai mult decat atat firmele de consultanta din tarile membre UE mi-au adus ca argument faptul ca am fost selectat dupa criteriul certificarii CMC, brand recunoscut la nivelul intregii Uniuni Europene”, declara dl. Pavel Marculet.

“in concluzie, CMC inseamna profesionalism, etica si o garantie pentru dezvoltarea profesionala continua si, in general, inseamna un titlu de excelenta pentru cel care il detine”,  afirma dl. Mihai Smochina, consultant certificat CMC si membru AMCOR.

AMCOR, Asociatia Consultantilor in Management din Romania, prin organizarea sesiunilor de certificare/recertificare internationala isi propune respectarea unor standarde de profesionalism si de etica in prestarea serviciilor de consultanta in management de catre consultantii firmelor membre AMCOR precum si construirea unui climat etic si profesional pe piata de consultanta in management din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here