Constantin Nicolescu este la terapie intensiva dupa o operatie care a durat sapte ore

0
781
doctor-halat

doctor-halatPresedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, este internat la Sectia terapie intensiva a Spitalului „Floreasca” dupa o operatie pe cord deschis care s-a incheiat duminica, la miezul noptii. Nicolescu este intubat si ventilat mecanic, iar dupa ce va fi detubat,

medicii vor vedea daca accidentul vascular cerebral a produs si alte suferinte ale organelor, au spus, luni, surse medicale.

Pacientul continua sa fie intubat si ventilat mecanic, a spus, pentru MEDIAFAX, medicul serban Bradisteanu, cel care l-a operat pe seful CJ Arges.

Bradisteanu a precizat ca lui Nicolescu i-au fost facute patru bypass-uri.

Pentru realizarea interventiei, inima pacientului a fost oprita aproximativ o ora, timp in care sustinerea functiei acesteia a fost asigurata de aparate, a precizat medicul.

Surse medicale au declarat ca dupa ce Nicolescu va detubat, se va putea vedea daca accidentul vascular cerebral a produs si alte suferinte ale organelor si a generat si alte probleme de sanatate.

Constantin Nicolescu este internat la Sectia terapie intensiva a Spitalului „Floreasca” dupa operatia pe cord deschis, efectuata duminica, si care a durat sapte ore.

Medicii au spus ca este vorba de o operatie cu grad de risc ridicat, avand in vedere accidentul cerebral suferit de Nicolescu, dar au sustinut ca daca nu s-ar face interventia, exista riscul unui accident cardiac „masiv”.

Pentru aceasta intervnetie, cadrele medicale au primit acceptul familiei presedintelui CJ Arges.

Echipa medicala multidisciplinara care-l trateaza pe Nicolescu a stabilit ca acesta a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzand si referiri la un sindrom coronariar acut si la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii si dislipidemiei.

„Sunt efectele in timp ale unei hipertensiuni si ale unei dislipidemii, care au afectat atat vasele cerebrale cat si pe cele ale inimii”, a explicat, vineri, reprezentantul Spitalului „Floreasca”.

Constantin Nicolescu, acuzat de procurorii DNA Pitesti pentru luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, joi seara, de magistratii Tribunalului Arges, decizia fiind atacata cu recurs de catre avocatii sai la Curtea de Apel Pitesti.

Presedintelui CJ Arges i s-a facut rau, la scurt timp dupa ce Tribunalul Arges a decis arestarea sa preventiva. Ulterior, si sotiei acesteia i s-a facut rau. Cei doi au fost transportati cu ambulante la Spitalul Judetean din Pitesti, iar ulterior presedintele Consiliului Judetean Arges a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitala.

Constantin Nicolescu a fost supus, vineri, unor investigatii suplimentare pentru ca medicii sa vada care este starea organelor interne sau daca sunt tulburari de coagulare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here