Constanța, Punct Strategic pentru Securitatea Cibernetică Maritima în Regiunea Mării Negre.

0
1150

INTERPOL, International Maritime Organization (IMO),
Lloyds Register, Checkpoint și Bitdefender și-au dat întalnire la Constanța.

Provocările cyber din domeniul maritim  vor fi curând abordate în cadrul Conferinței regionale The Black Sea Maritime Cyber Security – ediția 2017, prima conferință de acest gen organizată în România. Pentru acest eveniment, și-au dat întâlnire la Constanța, punct strategic în regiunea bazinului Mării Negre, experți din cadrul unor agenții europene și internaționale, exponenți din diverse centre de excelență în domeniul securității cibernetice private, precum International Maritime Organization (IMO), Baltic and International Maritime Organization (BIMCO), Lloyd’s, Bitdefender, Interpol, Checkpoint și Strategic Cyber Space and Security Center.

Universitatea Maritimă Constanța și INOMAR  Cluster organizează  în perioada 22 – 26 martie 2017, la sediul universității, prima ediție a acestei conferințe regionale de cyber security în domeniul maritim.

Companii de shipping, crewing, operatori off-shore și on-shore, asiguratori, dezvoltatori, educatori,producători de echipamente și programe, autorități navale și portuare etc., vor beneficia cu toții de o deschidere amplă asupra problematicii de securitate cibernetică , prin schimbul de bune practici, studii de caz, prezentări de soluții și produse, discuții generoase în cadrul conferinței, susținute prin experiența  reprezentanților International Maritime Organization (IMO), Checkpoint, Bitdefender, Center for Strategic Cyberspace and Security Science, Deloitte Amsterdam, Interpol, agenții și instituții naționale și regionale, relevante  pentru industria maritimă.

Riscurile si soluțiile tehnice abordate  vor fi completate de intervențiile specializate ale INOMAR Cluster privind importanța factorului uman în prevenirea și gestionarea atacurilor cibernetice în domeniul maritim.

În preziua lucrărilor conferinței, în data de 22 martie, 2017, Universitatea Maritimă,  Constanța și INOMAR  Cluster  vor invita lectorii și oficialitățile să participe la o cină  oficială care va avea loc  la Hotelul Bulevard,  începând cu ora 20.00, prilej pentru o mai bună cunoaștere  interpersonală și profesională a participanților la Conferința Regională The Black Sea Maritime Cyber Security.

Oficialitățile orașului gazdă, Constanța, vor întâmpina participanții la Conferința Regională The Black Sea Maritime Cyber Security  în prima zi, 23 martie, 2017, începând cu ora 9.00, la sediul Universității Maritime,  Constanța , în ambele zile, 23-24 martie,  fiind

susținute prezentări ale gazdelor și invitaților străini, urmând panelurile de discuții prezentate în agenda evenimentului.

Furnizorii unor soluții cyber precum Lloyds, Bitdefender, Checkpoint,  Clyde &Co etc. vor avea o secțiune dedicată în ziua a doua de prezentare, în care vor  dezbate inclusiv cazuri concrete de atacuri cibernetice, considerate deja forme poțentiale de conflict hibrid în bazinul Mării Negre.

În acest context Universitatea Maritima Constanta si INOMAR Cluster  incurajează formarea de competențe în domeniul securității cibernetice. Astfel că,  în continuarea conferinței, 25-26 martie,  organizatorii vor oferi  cursul ISO 27001 – Managementul Securității Informației, certificat Lloyds Register.

Organizatorii Conferinței regionale The Black Sea Maritime Cyber Security isi propun să ridice nivelul de conștientizare asupra riscurilor  unor atacuri de tip cyber și cu această ocazie să stabilească noi modalități de cooperare într-un cadru de lucru regional, conectat la matricea europeană și internațională de prevenire a evenimentelor de securitate cibernetică în domeniul maritim.

Pentru INOMAR Cluster acțiunea se înscrie în seria acțiunilor de susținere a membrilor clusterului si interacțiunilor funcționale dintre aceștia, în conferință fiind implicate un numar de cinci organizații membre cu servicii și produse care vor contribui la succesul evenimentului.

Despre INOMAR

Asociatia INOMAR Cluster este o organizatie non-profit, echidistanta politic si institutional, care concentreaza un numar de 30 de membri proveniti din mediul de afaceri, societatea civila, educatie-cercetare si institutii publice care au aderat la o strategie comuna de dezvoltare multi-sectoriala, bazata pe solutii inovative la problemele comunitatii in general si al mediului de afaceri regional in special.
Viziunea INOMAR Cluster este: Dobrogea in Topul primelor 10 Destinații Inteligente din Europa
Misiunea INOMAR Cluster este să devenim mediul de interacțiune si comunicare preferat de operatorii lanțului de valoare al turismului si afacerilor maritime in scopul inovării și reinventării valorilor Dobrogei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here