Concertul orchestrei “I Solisti Veneti” de la Ateneul Roman, oferit cu sprijinul Bancii Italo Romena

0
645
Presedinte_Banca-Italo-Romena_Franco-Antiga

Presedinte_Banca-Italo-Romena_Franco-AntigaAteneul Roman a gazduit sambata, 25 iunie, concertul „Melodie si Virtuozitate in muzica italiana” al orchestrei italiene “I Solisti Veneti”, una dintre cele mai renumite orchestre de muzica de camera din lume. Evenimentul organizat de Ambasada Italiei la Bucuresti in parteneriat cu Banca Italo Romena

a incheiat seria de evenimente din cadrul celei de-a treia editii a Festivalului Italian, care a marcat aniversarea a 150 de ani de la Unificarea Italiei.

Acesta a fost cel de-al doilea concert al orchestrei “I Solisti Veneti” oferit de Banca Italo Romena publicului roman, primul avand loc in urma cu patru ani, la Sibiu, cu ocazia deschiderii agentiei Bancii din acest oras.

Pe langa personalitati din lumea politica si economica, Ateneul Roman a reunit un public entuziast al muzicii de camera. Sub bagheta celebrului dirijor Claudio Scimone, orchestra „I Solisti Veneti’’ a oferit un extraordinar repertoriu muzical, de la Vivaldi la Albinoni, Paganini si Rossini, dar si un moment special prin interpretarea Hora Staccato, compozitie a maestrului Grigoras Dinicu.

„Anul acesta se implinesc 150 de ani de la Unificarea Italiei, iar Banca Italo Romena a dorit sa acorde importanta cuvenita acestei sarbatori nationale si sa o celebreze alaturi de poporul roman prieten si de comunitatea italiana din Romania. Ne bucuram ca orchestra “I Solisti Veneti” a dat curs invitatiei Ambasadei Italiei la Bucuresti si a Bancii Italo Romena, oferindu-ne in aceasta seara un recital de exceptie, pe masura maiestriei care a facut-o celebra in lumea intreaga”, a declarat Presedintele Bancii Italo Romena, Franco Antiga, in cadrul evenimentului de sambata seara.

„I Solisti Veneti” este o orchestra de muzica de camera fondata in anul 1959 de catre Maestrul Claudio Scimone. De-a lungul timpului aceasta s-a impus ca una dintre cele mai cunoscute orchestre de gen din lume, prin nenumaratele premii obtinute, cele 5.000 de concerte sustinute in peste 80 de tari, 250 de titluri de materiale discografice, dar si prin participarea la numeroase filme sau emisiuni cu continut muzical.

Despre Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia.

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), iar in Romania opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 in Bucuresti si 17 situate in cele mai importante orase.

Ana Padurariu, Corporate Communication Executive

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here