Complexul Cortina Residence se vinde cu 5 milioane euro

0
1217

Cefin Real Estate, dezvoltatorul imobiliar care se afla in faliment, a scos la vanzare Complexul Cortina Residence din Bucuresti pentru un pret de 5 milioane euro, mai mic dupa ce in luna decembrie pretul de pornire a fost de  7,3 milioane euro, informeaza Mediafax.
Lichidatorul judiciar, firma BDO Business Restructuring, a organizat mai multe licitatii pana in prezent, fara niciun rezultat. Firma Cefin Real Estate Alpha este detinuta de grupul italian Cefin si fondul de investitii american Heitman.

Compania a intrat in insolventa in iunie 2010, iar printre creditori se numara bancile Investkredit si Volksbank, precum si Romprest Service si firma de constructii elena Edrasis Psallidas. Tot in 2010 a fost pronuntat falimentul ansamblului.

in aprilie 2007, dezvoltatorul a obtinut o linie de credit de 37,7 milioane de euro de la Volksbank si Investkredit.

Lucrarile de constructie a complexului, totalizand 270 de locuinte, au fost stopate in 2009, cand 114 locuinte erau deja vandute.

Investitia pentru dezvoltarea complexului era estimata in 2006, la anuntul proiectului, la 44 milioane de euro.

Cefin este implicat in mai multe proiecte imobiliare in Romania, cele mai mari pe segmentul spatiilor industriale, iar in sectorul auto este cel mai important dealer Iveco de pe piata locala si actionar al firmei care importa marca Ferrari.

Heitman este una dintre cele mai mari companii de management al investitiilor imobiliare, cu active de circa 13,5 miliarde de dolari. Clientii companiei includ institutii internationale si americane, fonduri de pensii, fundatii si investitori individuali.

in ultimii ani, mai multe complexuri imobiliare din Bucuresti au intrat in insolventa sau in faliment din cauza scaderii drastice a vanzarilor de locuinte, printre cele mai notabile cazuri fiind Asmita Gardens, Blue Tower, Ibiza Sol, Alia Apartmens sau Laguna Residence.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here