Compania imobiliara IMMOFINANZ s-a listat la bursa din Varsovia

0
977

Incepand cu data de 7 mai, IMMOFINANZ este prezenta si pe Bursa de Valori din Varsovia (WSE). Tranzactionarea actiunilor companiei imobiliare austriece a inceput la ora 8:00 (ora Romaniei) pe piata principala a Bursei de Valori din Varsovia. Actiunile vor fi incluse in indicele WIG (simbolul: IIAAV) incepand cu 21 iunie.

Aceasta este cea de-a doua listare a celei mai importante companii austriece din domeniul imobiliar si nu implica emisiunea de noi actiuni. Listarea pe Bursa de Valori din Varsovia va inlesni activitatea investitorilor polonezi, mai ales a fondurilor de pensii, de a achizitiona actiuni IMMOFINANZ. Acestea sunt acum listate pe doua dintre cele mai importante burse din Europa Centrala si de Est – Viena si Varsovia – si reprezinta unele dintre titlurile cu cel mai ridicat grad de lichiditate din regiune. Grupul Erste este compania financiara care intermediaza actiunile IMMOFINANZ pe bursa din Varsovia. in zilele urmatoare sunt programate numeroase intalniri cu investitori institutionali din Polonia.

„Aceasta listare pe bursa din Varsovia arata angajamentul nostru pentru regiunea Europei Centrale si de Est. IMMOFINANZ este o companie imobiliara est-europeana. Portofoliul nostru de 10.5 miliarde de euro este distribuit pe suprafete aproximativ egale in Estul si Vestul Europei. in acest moment, castigurile noastre sunt semnificativ mai mari in Europa de Est fata de cea din vest”, explica Eduard Zehetner, CEO IMMOFINANZ Group.

Pe langa Austria si Germania, alte pietele cheie pe care IMMOFINANZ Group este prezent sunt Rusia, Polonia, Romania, Republica Ceha, Slovacia si Ungaria. „Pietele din Europa de Est si expertiza companiilor austriece din aceste regiuni au fost adesea subestimate sau criticate in regiunea anglo-americana, odata cu inceputul crizei economice. De prea multe ori se observa o lipsa de motivare in a examina diferentele dintre tari, marimea lor, datoria nationala si politicile lor economice. Numeroase persoane trec astfel cu vederea ca aceasta regiune se afla inca intr-un proces de crestere mult mai pronuntat comparativ cu regiunea Europei de Vest, iar economiile au ponderi ale datoriilor mult mai scazute”, adauga Zehetner. „IMMOFINANZ este increzatoare in aceasta crestere pe termen lung si in potentialul ei viitor, de aceea, investeste in numeroase proiecte de dezvoltare in Europa Centrala si de Est. Oportunitatile vor fi tot mai numeroase odata cu cresterea gradului de constientizare al Uniunii Europene privind responsabilitatile sale in regiune”.

Activitatile IMMOFINANZ Group sunt concentrate in Polonia pe sectoarele premium de retail si cladiri de birouri din Varsovia dar si pe proprietati de retail din principalele regiuni ale tarii. Compania construieste in prezent complexul Tarasy Zamkowe, aflat in centrul orasului Lublin, destinat cumparaturilor dar si activitatilor de divertisment, relaxare si recreere, cu o suprafata inchiriabila de 38.000 m2. Nimbus, un alt proiect dezvoltat in Varsovia, este o cladire premium de birouri aflata intr-o zona cu terase verzi, ce dispune de o suprafata inchiriabila de 19.000 m2. Katowice, cea de-a treia faza a proiectului rezidential Dębowe Tarasy este in prezent in curs de dezvoltare.

IMMOFINANZ Group planuieste, de asemenea, extinderea in Polonia a marcii sale de retail STOP.SHOP. Aceste parcuri de retail sunt situate in apropierea marilor centre cu o populatie cuprinsa intre 30.000 si 150.000 de rezindeti. Prin urmare, chiriasii acestor parcuri de retail vor beneficia de o prezenta constanta a vizitatorilor. Reteaua STOP.SHOP. este prezenta momentan in 44 de locatii din Europa Centrala, inclusiv in Polonia (in Legnica). „A fost semnat recent un nou contract pentru o locatie in Mlawa. Cererea din partea chiriasilor este mare, ceea ce creeaza asteptari privind un grad complet de ocupare atunci cand STOP.SHOP. se va deschide la sfarsitul anului 2013”, declara Eduard Zehetner, „iar in prezent evaluam si alte locatii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here