Compania Google devine pentru prima data mai valoroasa decat Microsoft

0
667
google-nou

google-nouGoogle a depasit pentru prima data Microsoft in privinta capitalizarii de piata, operatorul celui mai utilizat motor de cautare din lume devenind a doua mare companie din domeniul IT dupa Apple.

Actiunile Google au deschis luni la New York in urcare cu 0,8%, la 760,66 dolari, pret la care capitalizarea de piata a companiei reprezinta aproximativ 249,5 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume si „parintele” binecunoscutului Windows, a debutat luni in coborare cu 0,6%, la 29,57 dolari pe actiune, cu o capitalizare de 247,8 miliarde dolari.

Companiile care ofera servicii pe internet, precum Google sau Amazon.com, au devenit tot mai atractive pentru investitori odata cu ascensiunea „cloud computing” – diverse aplicatii sau functii caracteristice pana acum PC-ului au ajuns sa poata fi utilizate online, fara a necesita un suport local costisitor.

Totodata, Google este cel mai mare furnizor de servicii de publicitate pe internet si dezvolta Android, cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri.

Valoarea de piata a Apple este de 632,7 miliarde de dolari, singura companie IT cu o capitalizare mai ridicata decat cea a Google. Apple a depasit Microsoft in 2010, datorita succesului iPhone si iPad.

Bursa de la New York a deschis luni in urcare, recuperand o parte din declinul de saptamana trecuta, datorita unui raport privind industria manufacturiera din SUA care a depasit estimarile economistilor, in timp ce temerile privind criza datoriilor de stat din zona euro s-au mai disipat, potrivit Bloomberg.

Indicii S&P 500 si Dow Jones Industrial Average au urcat cu 1,1% in deschidere. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here