Comisia Europeana a aprobat cofinantarea liniei de metrou din Drumul Taberei

0
838
metrou-magistrala-tren

Comisia Europeana a aprobat, marti, esalonarea in doua faze a proiectului dedicat Liniei 5 de metrou, prima fiind inclusa in perioada de programare 2007 – 2013, pentru care cofinantarea din partea Uniunii Europene se ridica la circa 170 de milioane de euro, iar cea de-a doua urmeaza sa fie finantata in perioada de programare 2014-2020, anunta Agerpres.

„Comisia Europeana a aprobat astazi, 12 iulie 2016, modificarea proiectului major ‘Linia 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei’. Decizia vizeaza esalonarea proiectului in doua faze, prima fiind inclusa in perioada de programare 2007 – 2013, iar cea de-a doua urmand sa fie finantata in perioada de programare 2014 – 2020. Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima faza a proiectului are o valoare eligibila de aproape 200 de milioane de euro, din care aproximativ 170 de milioane reprezinta cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala”, potrivit unui comunicat al comisarului european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Valoarea totala a proiectului depaseste 480 de milioane de euro.

„Constructia Liniei 5 de metrou este un proiect de mare importanta pentru locuitorii Bucurestiului deoarece va reduce timpul de calatorie intre cartierul Drumul Taberei si zona Eroilor cu aproape 20 de minute. Se estimeaza ca mai mult de jumatate dintre cei 335 de mii de locuitori din Drumul Taberei si zonele adiacente vor folosi viitoarea linie de metrou. Totodata, se asteapta ca aceasta linie sa duca la descongestionarea traficului rutier in zona de vest a capitalei”, a declarat Corina Cretu.

Linia 5 de metrou va avea o lungime totala de 6,7 kilometri, zece statii si un depou situat la statia Valea Ialomitei.

Data estimata pentru finalizarea intregului proiect este 31 decembrie 2017.

Proiectul major face parte din Programul Operational „Transport”, Axa prioritara 2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here