Combinatul Oltchim, in topul datornicilor catre bugetul local Ramnicu Valcea

0
994
oltchim

Oltchim (OLT) se afla in topul datornicilor catre bugetul local al municipiului Ramnicu Valcea, cu debite de 4,3 milioane lei plus penalitati de intarziere, datorii mai mari decat Oltchim avand o alta firma de stat, Valceana, aflata in insolventa de circa zece ani.

Combinatul chimic, care este in insolventa din ianuarie 2013, nu si-a mai achitat taxele si impozitele de la jumatatea anului 2012, devenind unul dintre cei mai mari datornici la bugetul local, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Primariei Ramnicu Valcea, Daniel Ionescu, a declarat ca la 31 decembrie 2013 Oltchim inregistra datorii de 4,36 milioane lei catre bugetul local, reprezentand impozite pe cladiri, terenuri si autovehicule. La aceasta suma se adauga majorari de intarziere in cuantum de 210.150 lei.

Din total, circa 2,9 milioane lei sunt datoriile aferente anului 2013.

Pana in prezent autoritatile locale nu au deschis proceduri de executare silita pentru aceste debite.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim, si va incerca sa vanda compania in luna februarie.

Potrivit reprezentantului Primariei Ramnicu Valcea, exista o companie care inregistreaza debite mai mari decat cele ale Oltchim catre bugetul local. Este vorba despre Valceana, un fost producator de piele si incaltaminte care nu si-a mai platit obligatiile catre bugetul local de peste cinci ani.

Firma a acumulat datorii de aproximativ 5,7 milioane lei catre bugetul local.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Valceana SA se afla in insolventa, procesul fiind inregistrat pe rolul tribunalului Valcea din anul 2004. cu un nou termen pentru luna aprilie a acestui an. Primaria Ramnicu Valcea este parte in acest proces in calitate de creditor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here