Colliers va oferi consultanta pentru certificarea verde a cladirilor de birouri AFI

0
1184

AFI Europe a desemnat compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania sa conduca procesul de certificare verde pentru primele doua cladiri de birouri din cadrul AFI Park, proiectul de afaceri ultramodern dezvoltat in partea de vest a Bucurestiului.

La finalizarea proiectului, AFI Park va totaliza 5 turnuri de birouri de clasa A, cu o suprafata inchiriabila totala de 70.000 m2. Proiectul este situat pe un teren adiacent mall-ului AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, la intersectia a doua dintre arterele principale de transport, si anume Bd. Timisoara si Bd. Vasile Milea, respectiv intre cartierele Militari si Drumul Taberei. Fiecare cladire va avea 10 etaje si o parcare subterana cu 2 niveluri, fiind conectate direct la centrul comercial.

AFI Park 1 a fost inaugurat in septembrie 2012, avand o suprafata construita de 20.000 m2 si o suprafata inchiriabila de 12.000 m2, respectiv un grad de ocupare de 85%. Cea de-a doua cladire de birouri, AFI Park 2, este in constructie si urmeaza sa fie livrata in T2 2014. Pentru restul proiectului, dezvoltatorul intentioneaza sa livreze cate o noua cladire in fiecare dintre anii urmatori.  Pentru primele doua cladiri din proiect, AFI Europe vizeaza obtinerea certificarii LEED Gold.

“Constructiile verzi reprezinta directia strategica pe care AFI Europe a ales-o pentru toate proiectele comerciale pe care le dezvolta, inclusiv cladiri de birouri sau centre comerciale. in piata de birouri, proiectele cu certificare verde sunt mult mai atractive pentru chiriasi, iar aceasta va deveni una dintre cerintele fundamentale pentru companiile multinationale. Viitorul pietei imobiliare este verde, iar AFI Europe contribuie cu mandrie la noua orientare globala”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Colliers International este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania acreditate sa ofere consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, ca urmare a lansarii acestui serviciu in Romania in 2011. Colliers ofera consiliere in vederea obtinerii certificatelor LEED si BREEAM, atat pentru cladirile existente, cu scopul de a imbunatati performanta si sustenabilitatea acestora, cat si pentru proiectele noi. in prezent, Colliers asista 8 proiecte in Romania si un total de 19 proiecte la nivelul Europei Centrale si de Est in vederea obtinerii certificarii verzi.

„Suntem foarte incantati sa sprijinim efortul AFI Europe de a proiecta si construi birourile din Romania in conformitate cu cerintele LEED. Ca parte din liga proiectelor de calitate superioara din Bucuresti, AFI Park 1 si AFI Park 2 reprezinta o noua dovada ca dezvoltarile verzi sunt mai mult decat o tendinta, reprezentand standardul pe care cladirile viitoare vor trebui sa-l respecte pentru a indeplini nevoile chiriasilor in materie de spatii de birouri”, explica stefania Baldovinescu, directorul departamentului de Property Management din cadrul Colliers International Romania.

Proiectul de certificare verde a cladirilor AFI Park 1 si AFI Park 2 reprezinta cea de-a doua colaborare dintre cele doua companii; Colliers International a asistat anterior AFI Europe si in procesul de dezvoltare a turnului AFI Park 1 – echipa de Building Surveying din cadrul Colliers fiind desemnata de Unicredit Bank Austria AG sa asigure serviciile de monitorizare de proiect pe durata constructiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here