Colliers International a fost desemnata LEED® Proven Provider™ pentru certificarea verde a cladirilor existente

0
661

Colliers International a fost desemnata de catre Institutul de Certificare a Cladirilor Verzi (GBCI) LEED® Proven Provider™ pentru sistemul de certificare LEED, categoria EB:O+M (Leadership in Energy & Environmental Design, categoria Existing Buildings Operations and Maintenance). Colliers International este singurul consultant LEED® Proven Provider™ din Romania ce a finalizat deja 12 proiecte, in timp ce alte 10 sunt in curs de obtinere a certificatului verde cu ajutorul Colliers. Aceasaa numire atesta calitatea procesului de certificare LEED a cladirilor existente pentru proiectele administrate de Colliers International.

”Titlul de LEED® Proven Provider™ este un pas firesc in demersul pe care Colliers International l-a inceput o data cu lansarea serviciilor de Certificare LEED, in 2011. Proiectele de Certificare asistate de Colliers vor beneficia de un proces de analiza mult mai rapid si mai simplificat. Sunt foarte mandra de realizarea echipei”, a declarat Ștefania Baldovinescu (foto), Director al departamentului de Real Estate Management Services din cadrul Colliers International.

LEED® Proven Provider recunoaste proiectele LEED de inalta calitate si este acordata profesionistilor a caror strategii si practici promoveaza dezvoltarea durabila si protejarea mediul inconjurator, in timp ce sporesc eficienta si economisesc resursele pentru cladiri. Doar 9 companii din intreaga lume detin titlul de LEED® Proven Provider™ pentru LEED EB:O+M, un sistem dezvoltat pentru a simplifica procesul de revizuire pentru acele organizatii ce demonstreaza excelenta constanta in administrarea proiectelor LEED. Proiectele administrate de consultanti ce detin titulatura de LEED® Proven Provider™ au sanse mai mari de a obtine certificarea verde intr-un timp mult mai scurt si cu resurse mai putine.

Colliers Internattional a asistat, in regiunea EMEA, procesul de certificare verde LEED a aproximativ 30 de proiecte, ce insumeaza peste jumatate de million de m2. Dintre acestea, 12 au fost finalizate de echipa de Real Estate Management Services din Romania, printre cele mai importante proiecte numarandu-se: AFI Park 1 si 2, Global City Business Park – Cladirea O2, City Gate North Tower si City Gate South Tower din Bucuresti,

Colliers International este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania ce a obtinut acreditarea LEED, un simbol international al calitatii exceptionale acordat constructiilor verzi. in 2013, departamentul de Real Estate Management Services al Colliers International Romania a obtinut si prima atestare LEED din Romania – Accredited Professional pe specializarea Existing Buildings Operations and Maintenance (LEED AP O+M), devenind astfel primul consultant din Romania cu  acreditarea internationala LEED pentru certificarea verde a proiectelor existente.

Colliers International este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania acreditate sa ofere consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, ca urmare a lansarii acestui serviciu in Romania in 2011. Colliers ofera consiliere in vederea obtinerii certificatelor LEED si BREEAM, atat pentru cladirile existente, cu scopul de a imbunatati performanta si sustenabilitatea acestora, cat si pentru proiectele noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here