Colaborare: Camera de Comert si Industrie Bucuresti – Institutul American

0
747

Recent, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intalnire cu prof. dr. Gabriel Marmara, presedintele Institutului American, care a fost insotit de Sergiu Rusu, directorul executiv al acestei institutii. intrevederea, la care a participat si Mircea Dan Farcas, presedintele Sectiunii Servicii a CCIB,

vicepresedinte al Camerei bucurestene, a avut drept principal obiectiv identificarea unor directii concrete de colaborare intre Camera bucuresteana si Institutul American.
Conducerea celor doua institutii a convenit incheierea in perioada urmatoare a unui protocol de colaborare, in scopul promovarii medierii ca solutie de rezolvare rapida si avantajoasa a litigiilor de natura civila si comerciala, inclusiv a celor transnationale. Astfel, in baza protocolului, vor fi organizate seminarii, mese rotunde, cursuri de formare si de specializare pentru mediatori, sustinute inclusiv de specialisti americani. De asemenea, cele doua institutii vor face demersuri pentru introducerea de cursuri informative speciale in domeniul medierii in cadrul invatamantului economic. Nu in ultimul rand, vor fi elaborate diverse materiale de profil, avand la baza literatura de specialitate americana.
Potrivit unui sondaj privind perceptia necesitatii si importantei medierii realizat de Centrul de Mediere din cadrul Camerei bucurestene pe un esantion de 600 de companii, 74% dintre firmele chestionate cred ca medierea poate deveni o solutie rapida si eficienta de rezolvare a diferendelor comerciale, iar 71% dintre companiile cuprinse in esantion considera oportuna introducerea in cadrul contractelor comerciale pe care le incheie a unei prevederi referitoare la rezolvarea diferendelor prin mediere, ceea ce demonstreaza deschiderea oamenilor de afaceri catre solutii alternative de rezolvare a diferendelor comerciale. Cu toate acestea, doar 32% dintre cei intervievati cunosc legislatia in materie de mediere si doar 2,7% dintre firmele chestionate au apelat la mediere pentru solutionarea litigiilor.
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here