Colaborare Camera de Comert si Industrie Bucuresti – Deutscher Wirtschaftsklub Kronstadt

0
648

Recent, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intrevedere cu presedintele Clubului Economic German Brasov (DWK – Deutscher Wirtschaftsklub Kronstadt), Werner Braun, care a fost insotit de presedintele Carpathian Tourism Cluster Romania, Christian Macedonschi.

In cadrul intalnirii au fost reliefate doua directii concrete de colaborare intre Camera bucuresteana si DWK.
Astfel, in contextul preocuparilor constante ale CCIB de a se implica in dezvoltarea resurselor umane, exista posibilitatea de a extinde si in Capitala modelul scolii profesionale germane Kronstadt, ce va functiona incepand din aceasta toamna la Brasov, in baza unui protocol intre Inspectoratul scolar, Primaria municipiului Brasov, Clubul Economic German si sapte firme cu capital german. scoala va pregati, in sistem dual, specialisti in meserii solicitate de companiile cu profil de productie din zona. Acest tip de initiativa, potrivit presedintelui CCIB, vine in sprijinul atat al mediului de afaceri local, prin calificarea resurselor umane in domeniile in care se inregistreaza cerere de forta de munca, cat si in sprijinul tinerilor, ajutandu-i sa se integreze rapid pe piata muncii.
De asemenea, in cadrul intalnirii s-a discutat despre posibilitatea organizarii la Bucuresti, in toamna acestui an, a unei editii a Oktoberfest. Cu acest prilej, intr-o atmosfera tipic bavareza, reprezentantii companiilor bucurestene vor beneficia de oportunitatea de a dezvolta relatiile de afaceri cu furnizorii si clientii, dar si de a oferi angajatilor momente de relaxare. Cu ocazia evenimentului de la Bucuresti se are in vedere organizarea, in colaborare cu CCI din Munchen si Nurnberg, si a unui seminar dedicat industriei auto.
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here