Cod galben de ploi si vijelii in 26 de judete din nordul, centrul si sudul tarii

0
493
furtuni

furtuniMeteorologii au emis o atentionare cod galben de ploi si vijelii pentru 26 de judete din nord, centru si sud valabila sambata, intre 11.00 si 23.00, avertizand totodata ca in Muntenia, Moldova si Dobrogea temperaturile pot ajunge la 37 de grade iar indicele de confort termic va depasi pragul critic.

Potrivit noii avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie, in Maramures, Transilvania, nordul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei si vestul Munteniei, precum si in zona de munte instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

Judetele avertizate cu cod galben sunt Dolj, Olt, Teleorman, Valcea, Arges, Dambovita, Covasna, Brasov, Sibiu, Hunedoara, Alba, Mures, Harghita, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Satu Mare, Maramures, Gorj, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt. Potrivit hartii intocmite de meteorologi, ultimele sase judete se vor confrunta doar partial cu aceste fenomene.

Meteorologii mentioneaza ca astfel de fenomene vor fi si in regiunile estice si sud-estice, dar pe spatii mai restranse.

De asemenea, in textul avertizarii meteorologii mai arata ca in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, precum si in Dobrogea vremea va fi caniculara sambata dupa-amiaza, cand indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80, iar temperaturile maxime vor atinge local 35 de grade si izolat 36-37 de grade.

Duminica, vremea caniculara se va mentine in sud-est, unde se vor mai inregistra 35 – 36 de grade. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here