CNIPMMR a lansat Indicele de incredere al IMM-urilor

0
725

Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania in parteneriat cu Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri si cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Brasov au organizat in data de 22 Mai 2015, cea de-a XXIII-a editie a “Forumului National al IMM-urilor si Ziua Intreprinzatorilor”.

Evenimentul a avut loc la Poiana Brasov, Hotel Piatra Mare si a avut ca tema “Oportunitati de finantare pentru IMM-uri in perioada 2015-2020”.
Printre invitatii la eveniment, care au avut interventii s-au numarat:

-Dl. Catalin Beciu, Secretar de stat, Ministerul pentru Energie, IMM-uri si Mediu de Afaceri
-Dna. Alexandra Patricia Braica, Secretar de stat Ministerul Muncii, Familiei, Protecsiei Sociale si Persoanelor Varstnice,
-Dl. Ioan Hidegcuti, Presedinte al Consiliului de supraveghere al Fondului Roman de Contragarantare,
-Dl. Florian Costache, Presedinte al Consiliului Economic si Social,
-Dna. Silvia-Claudia Calin-Mihalcea, Director general al ONRC,
-Dl. Marian Neacsu, deputat, vicepresedinte al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare
-Dl.prof.univ.dr. Robert Aurelian Sova, Presedinte CECCAR
-deputati, reprezentanti ai autoritatilor de management, ai partenerilor si sponsorilor evenimentului.

Domnul Victor Ponta, Primul Ministru al Romaniei, a transmis un mesaj participantilor la eveniment subliniind necesitatea imbunatatirii accesului la finantare a sectorului IMM.

Cu acest prilej a avut loc lansarea Indicelui de incredere al IMM-urilor, un nou instrument de evaluare a situatiei IMM-urilor din Romania dupa modelul altor state (China, S.U.A., etc.). Este utilizabil pentru a determina factorii de decizie nationali sa actioneze pentru imbunatatirea mediului de afaceri. Prezentare instrumentului de evaluare a fost sustinuta de prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, presedinte CNIPMMR si de dl.Lucian Isar, presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Feroviare. Dl. Prof. Ovidiu Nicolescu a precizat faptul ca acest indice este un instrument de evaluare, de alerta si de previziune pe termen scurt care vine in sprijinul IMM-urilor.

in urma analizei esantionului a rezultat o valoare a indicelui de incredere total de 51,5 avand 3 componente:
– indicele de performanta: evaluari ale performantei actuale in afaceri cu valoarea de 49,64,
– indicele creditarii: evaluari ale situatiei privind creditele curente cu valoarea de 48,90
– indicele privind asteptarile: evaluari ale perspectivei in afaceri cu valoarea de 56,10.

Aceasta analiza a fost realizata in parteneriat cu Banca Comerciala Feroviara.

Participantii la cea de-a XXIIIa editie a evenimentului “Ziua intreprinzatorilor” au adoptat “Rezolutia Forumului National”, care cuprinde principalele 12 masuri pentru cresterea accesului IMM-urilor la finantare. Va transmitem anexat Rezolutia Forumului National al IMM-urilor.

Partenerii evenimentului au fost: Consiliul European pentru intreprinderi Mici si intreprenoriat, Banca Comerciala Feroviara, FNGCIMM, FRC, Libra Internet Bank, CEC Bank.

Partenerul exclusiv al evenimentului pentru domeniul asigurarilor este Groupama Asigurari SA, iar sponsorii principali sunt Coral Impex SRL si B.M. Carmen Iorgus.

Evenimentul a fost sustinut de www.immromania.ro si Economistul. Partenerii media principali au fost National TV si N24Plus.

Partenerii media ai evenimentului au fost urmatorii: Avocatnet.ro, Bursa, Businessavenue.ro, Business24.ro, Business-Adviser.ro, Business Point, Business-review.ro, Calendarevenimente.ro, Centruldepresa.ro, Comunicatedepresa.ro, Comunicatemedia.ro, Conso.ro, Curierul National,
Ecomunicate.ro, Efin, finantare.ro, Hotnews.ro, Intreprinzatori.ro, Legal magazin, livepr.ro, managemenetulproiectelor.ro, Media Bloc, Nastratin, plandeafacere.ro, Risco.ro, Red House, Smartfinancial.ro, superlege.ro, Spin Media, Top Business, ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here