CNIPMMR a lansat a XI-a editie a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania"

0
1033

In data de 18 iulie 2013 a avut loc lansarea versiunii in limba romana a „Cartei Albe a IMM-urilor din Romania”, editia a XI-a, co-editata de Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) in parteneriat cu Ministerul Economiei prin departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism.

Printre personalitatile care au avut interventii s-au numarat: DL. VICTOR PONTA, PRIM MINISTRU AL ROMaNIEI; D-na. Mariana Campeanu, Ministrul Muncii Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice; D-na. Maria Grapini, Ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism; Dl. Florian Costache – Presedinte, Consiliul Economic si Social din Romania; D-na. Domnica Baghina, presedinte CECCAR; D-na. Corina Vulpes – director Directia Relatii Financiare Interne si Internationale, Eximbank.

Lucrarea a fost realizata de un colectiv de specialisti si reprezinta cea mai cuprinzatoare si aprofundata analiza a situatiei IMM-urilor din Romania, a fenomenului intreprenorial, a performantelor si problematicii IMM-urilor, fiind un titlu de referinta in literatura de specialitate, atat in Romania cat si la nivelul Uniunii Europene.

„Carta Alba a IMM-urilor din Romania”-editia 2013 se constituie atat ca o radiografie a starii evolutive a IMM-urilor din Romania, cat si a contextului socio-economic in care acestea isi desfasoara activitatea, cu accent asupra performantelor de ansamblu, comerciale, financiare, inovationale si sociale.

Cu acest prilej dl. Prof. univ.dr. Ovidiu Nicolescu-Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a prezentat un set de recomandari pentru dezvoltarea sectorului de IMM-uri din Romania, grupate pe 6 domenii:

1.Facilitarea accesului la finantare
2.Pregatirea intreprenoriala, manageriala si de specialitate
3.Stimularea dezvoltarii si cresterii competitivitatii si performantelor sectorului de IMM-uri din Romania
4.Cresterea capacitatii de supravietuire si dezvoltare a start-up-urilor
5.Sustinerea dezvoltarii regionale veritabile
6.Cresterea calitatii guvernarii si a ratei de absorbtie a fondurilor europene.

Partenerul principal al evenimentului a fost Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), iar partenerii: Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Banca de Export–Import a Romaniei Eximbank S.A., Groupama Asigurari, Sodexo Romania, Alpha Bank, YMENS.

Evenimentul a fost sustinut de urmatorii parteneri media :
immromania.ro, Agerpres, Avocatnet.ro, Apulum 94, Banknews.ro, Business24.ro, Business Adviser, Business Woman, Business Review, Calendarevenimente.ro, Centruldepresa.ro, ClubAfaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, Comunicatemedia.ro, Computerworld, Conso.ro, Curierul National, Ecomunicate.ro, Economistul, Efin.ro, EurActiv.ro, Finantare.ro, The Epoch Times Romania, Finantistii.ro, Hotnews.ro, Legal magazin, Manager.ro, Media Bloc, MediaIQ, National TV, Plandeafacere.ro, Privesc.eu, Risco, Rentrop & Straton, Smartfinancial.ro, Spin Media, The Money Channel TV, Ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here