Ciugudul vrea să înființeze prima școală „smart” din mediul rural din România. Votează proiectul în competiția Țara lui Andrei!

0
1188

Comuna Ciugud vrea să dezvolte un proiect ambițios, respectiv să înființeze prima școală „smart” din mediul rural din România. Totodată, comunitatea dorește să promoveze un concept național prin care să demonstreze că tehnologia poate fi soluția prin care educația în mediul rural se poate dezvolta și copiii pot fi atrași spre procesul de învățare folosind soluții tehnologice inovatoare și inedite.

Comuna, cunoscută pentru faptul că a atras cele mai multe fonduri europene și denumită uneori „orașul de la țară”, a intrat astfel cu proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural” în competiția Țara lui Andrei. Ciugudul vrea să transforme din toamnă școala gimnazială din localitate într-o „smart school” în care copiii să beneficieze de mijloace inteligente educaționale precum manuale digitale, table interactive, bibliotecă virtuală, catalog electronic sau o platformă prin care profesorii, elevii și părinții pot interacționa. O soluție inovatoare este și posibilitatea oferită copiilor, care din motive medicale lipsesc de la cursuri, aceștia putând să asiste la ore conectându-se de acasă la un sistem audio video cu un user și o parolă. De asemenea elevii din Ciugud nu vor mai fi obligați să care un ghiozdan plin cu cărți la școală, ci vor primi un e-book reader pe care vor fi încărcate în formă digitală toate manualele și cărțile de care au nevoie în procesul educațional.

„Smart school” înseamnă o școală inteligentă care pregătește viitorii cetățeni inteligenți ai comunității dar și dovada că se poate face învățământ de calitate și în mediul rural.

 

Dacă vrei să susții proiectul elevilor din Ciugud, votează-l în competiția Țara lui Andrei accesând linkul:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here