Citigroup: Sunt 90% sanse ca Grecia sa iasa din zona euro

0
654
grecia-euro-greece

grecia-euro-greeceCitigroup estimeaza ca Grecia are 90% sanse sa iasa din zona euro in urmatoarele 12-18 luni, cu consecinte grave pentru restul statelor uniunii monetare, inclusiv dificultati economice prelungite.

Analistii Citigroup considera ca iesirea Greciei din zona euro ar putea avea loc in urmatoarele doua-trei trimstre, transmite Bloomberg.

Cea mai probabila data pentru plecarea statului elen din uniunea monetara este 1 ianuarie 2013, potrivit unui raport al bancii.

„Ne asteptam la dificultati economice prelungite si presiuni pe pietele financiare in statele de la periferie, care se vor revarsa intr-o noua recesiune pentru zona euro, in acest an si in urmatorul”, noteaza analistii.

O misiune a oficialilor Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Centrale Europene se afla in Grecia pentru evaluarea situatiei economice si financiare a statului.

Surse oficiale citate recent in presa straina indica un sentiment de indoiala ca Grecia isi mai poate atinge obiectivele convenite cu institutiile financiare internationale, in timp ce Germania si alte state din zona euro ar putea evita sa suplimenteze ajutoarele acordate statului elen.

Citigroup avertizeaza si ca Spania si Italia vor intra probabil in acorduri de „bailout” inainte de sfarsitul acestui an. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here