Citibank si Junior Achievement incurajeaza elevii sa devina antreprenori

0
916

Citi Foundation, prin Citibank Romania, sprijina cu 50.000 de dolari un program de educatie antreprenoriala desfasurat in licee de catre Junior Achievement.

Pe timp de criza economica, cand apar noi modele de business, in special din categoria celor care genereaza reduceri de costuri, devine din ce in ce mai evident ca antreprenoriatul este esential pentru cresterea economica, productivitate, inovatie si crearea de locuri de munca. Astfel, Citibank si Junior Achievement isi continua parteneriatul prin lansarea unui nou program educational: ”Fii antreprenor!”, cu scopul de a initia 4500 de elevi cu varste intre 15 si 17 ani din licee din toata tara in gandirea antreprenoriala precum si de a-i incuraja sa-si dezvolte o afacere in viitor.

Cu sprijinul profesorilor si al angajatilor voluntari din partea Citibank, programul va oferi elevilor din mai multe orase din tara oportunitatea de a intelege cum functioneaza o afacere, de a dobandi competente de baza pentru a gestiona o mica afacere, iar la finalul liceului, de a se adapta mai bine intr-o economie bazata pe ideea echilibrului intre dezvoltarea economica, echitatea sociala si conservarea mediului inconjurator.

De asemenea, programul include o competitie a planurilor de afacere pentru a incuraja competitivitatea studentilor, in urma caruia absolventii programului vor avea posibilitatea sa participe la testarea nationala a abilitatilor antreprenoriale ”Enterprise Driving License®”, implementata de catre Junior Achievement impreuna cu Ministerul Educatiei.

”Pe masura ce globalizarea redefineste peisajul economic international, iar schimbarile tehnologice creeaza noi standarde de atins in economia globala, antreprenoriatul este considerat o modalitate de a face fata provocarilor economice, sociale si de mediu. Prin acest parteneriat cu Junior Achievement, ne-am propus sa oferim elevilor din Romania cunostintele, abilitatile si motivatia necesare pentru a-si urma aspiratiile antreprenoriale”, a declarat Tibor Pandi, Director General Citibank Romania.

”Este o strategie generala pentru toate sistemele educationale sa dezvolte in scoala, cat mai precoce, inovatia, creativitatea si spiritul antreprenorial. ”Fii antreprenor!” pregateste elevii de liceu pentru o viata independenta si o cariera de succes. in cadrul acestui program, comunitatea de afaceri este un partener de incredere, iar Citi un investitor important si un model. Am incredere ca rezultatele nu se vor lasa asteptate”, a spus Stefania E. Popp, Director Executiv al Junior Achievement Romania.

Toti elevii si profesorii inrolati in program vor primi gratuit mapa ”Fii antreprenor!”, ce contine manualul sudentului, ghidul profesorului si ghidul voluntarului precum si o serie de alte materiale educationale. Activitatile de la clasa vor fi derulate cu sprijinul angajatilor voluntari Citibank, care vor lucra cu elevii pe parcursul anului scolar pentru a-i ajuta sa-si dezvolte ideile antreprenoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here