Ciolos: Romania inca are slabiciuni in domeniul sistemului de securitate

0
774
virusi-informatica-calculator

Sistemul de securitate cibernetica din Romania are inca slabiciuni, insa autoritatea care se ocupa de domeniu are cateva propuneri pentru imbunatatirea acestuia, a declarat, vineri, premierul Dacian Ciolos, dupa intalnirea cu ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius Raul Bostan.

‘Am avut totodata o discutie despre sistemul de securitate cibernetica, unde Romania are inca, sa spun, slabiciuni. Avem aceasta autoritate care se ocupa de securitate cibernetica si o sa vedem ce masuri putem lua si aici in cursul acestui an. Aceasta autoritate are cateva propuneri pentru a imbunatati mediul securitatii cibernetice in Romania’, a afirmat Dacian Ciolos, citat de Agerpres.

Ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius Raul Bostan, a precizat ca Romania are nevoie de o Lege a securitatii cibernetice si ca aceasta lege va fi pusa in dezbatere publica.

‘Legea securitatii cibernetice o vom pune in dezbatere publica. Este nevoie de o lege a securitatii cibernetice. Romania a devenit, in ultimul timp, si ea o tinta. Din acest punct de vedere suntem pregatiti si avem un plan de masuri extrem de precis, conform Strategiei de securitatea cibernetica. Avem divizii pregatite pentru a asigura securitatea cibernetica. Degeaba construim infrastructura de internet si investim in platforme, degeaba facem interoperabilitate si registre de date daca nu suntem in stare sa ni le protejam’, a mentionat ministrul.

Acesta a adaugat ca exista, la ora actuala, disfunctionalitati IT la nivel guvernamental, ce urmeaza a fi corectate.

‘In acelasi timp, am discutat despre disfunctionalitati IT la nivel guvernamental. Avem probleme, le stim si sunt convins ca pentru a regla un intranet al Guvernului, un functionar public pe IT&C care sa aiba capabilitate si sa fie bun la nivel guvernamental nu poate fi platit cu un salariu obisnuit. Dupa cum stiti in aceasta industrie, salariile sunt foarte mari si pentru a avea oameni capabili in sectorul public e nevoie sa gandim acest proces. El va fi gandit in cadrul Legii salarizarii unice, dar in acelasi timp sa gasim si solutii pentru departamentele speciale care sa se ocupe de sistemul IT al Guvernului’, a sustinut Bostan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here