Cifra de afaceri ale grupului Kuehne + Nagel a scazut cu 4,4% in 2015

0
810

Pentru grupul Kuehne + Nagel ce opereaza pe plan global anul 2015 a fost din nou un an reusit. Profitabilitatea /rentabilitatea a crescut si mai mult, ducand la un nou rezultat record in ceea ce priveste castigurile pentru acest an.

Din cauza francului elvetian puternic, cifra de afaceri neta de 16.731 milioane CHF (franci elvetieni ) a fost cu 4,4 % sub cea a anului anterior, in timp ce profitul brut a ramas la nivelul anului anterior. Rezultatul operational (EBITDA) a crescut cu 3,6% la 1.041 milioane franci elvetieni (CHF). Marja EBIT a crescut la 5,1% si a depasit tinta inainte de termen. Castigurile pe tot anul au crescut cu 5,4 % (in valute constante cu 12,7%) la 679 milioane franci elvetieni (CHF).

Pentru anul comercial 2015, Consiliul de Administratie va propune un dividend de 5,00 CHF (franci elvetieni) pe actiune la Adunarea Generala Anuala.

Dr. Detlef Trefzger, CEO al Kuehne + Nagel International AG: “Suntem mandri ca intr-un mediu plin de provocari am fost capabili sa crestem si mai mult rentabilitatea si sa atingem inca o data un rezultat record. Aceasta performanta pozitiva a fost produsa atat de eficacitatea programelor noastre de eficienta si de implementarea reusita a initiativelor strategice. in special aproprierea de client si intelegerea cerintelor viitoare ale clientului ne permit sa ne largim in mod inovativ portofoliul de servicii in concordanta cu piata. Acest lucru ne-a permis sa stabilim parcursul succesului viitor al Grupului “.

Dezvoltarea unitatilor de afaceri
Transporturi maritime.

Pe o piata a transporturilor maritime caracterizata de rate ridicate de volatilitate si crestere slaba, Kuehne + Nagel s-a concentrat pe afacerile profitabile. in prima jumatate a anului, aceasta a dus la o scadere a volumului, care a fost apoi compensata in a doua jumatate de cresteri profitabile de volum pe rutele comerciale nord-americane si intra-asiatice. in timp ce cresterea exporturilor europene a stagnat din cauza diferentelor regionale de cerere, Kuehne + Nagel si-a crescut in mod clar volumele in comertul cu si din America de Nord si America de Sud. in ceea ce priveste solutiile specializate cum ar fi containere frigorifice si LCL (incarcatura mai mica de un container) Kuehne + Nagel si-a marit cota de piata si si-a consolidat pozitia de lider. in total, compania a manipulat 3,8 milioane TEU, aceeasi cantitate ca in anul anterior, dar cu o rentabilitate crescuta : profitul brut per TEU a crescut cu 5,2% si marja de profit brut EBIT (rata de conversie) a crescut de la 30,3% la impresionanta cifra de 33,2%. EBIT a crescut cu 15,3% fata de anul anterior.

Transporturi aeriene.

in transporturile aeriene, Kuehne + Nagel a ramas cu succes pe acelasi parcurs, pe o piata globala stagnanta spre descrescatoare. Compania si-a sporit tonajul cu 4,7% la 1.250.000 tone, reafirmandu-si astfel pozitia de al doilea expeditor ca importanta pe piata mondiala. Un factor cheie pentru aceste bune rezultate a fost concentrarea pe solutii de transport aerian specifice ramurii, ceea ce a dus la castiguri comerciale semnificative in sectoarele farmaceutic, aerospatial si al bunurilor perisabile. KN FreightNet, portalul online inovator, s-a dovedit un canal nou de vanzari eficace.

Clientii din intreaga lume pot primi instantaneu oferte si devize pentru serviciile de transport aerian, pot face rezervari si pot urmari expedierile. Rentabilitatea sporita in aceasta unitate de afaceri este reflectata de rata de conversie, care a crescut de la 27,0% in anul anterior la 29,3%; EBIT a
sporit cu 11,3%.

Transporturile pe uscat.

Performanta operationala in transporturile pe uscat a ramas stabila in ciuda situatiei dificile a pietei in Europa. Activitatile grupului in Germania, Franta si Marea Britanie s-au extins cu succes. Noul concept de flux de lucru LTS (incarcatura sub un camion) si expedierile FTl (camion plin) au contribuit la o dezvoltare satisfacatoare a acestei unitati de afaceri. Achizitionarea de catre Kuehne + Nagel a societatii ReTrans, un provider de solutii de management de transport global cu sediul in SUA, in August 2015 a marcat o etapa importanta in activitatile de extindere in afara Europei. Un mare numar de noi afaceri au fost deja generate in cooperare cu organizatia nord-americana Kuehne + Nagel in trimestrul IV. Dezvoltarea totala pozitiva a fost influentata negativ de o amenda antitrust impusa de Consiliul Concurentei din Franta unui numar de 20 de provideri de servicii de transport colete, inclusiv o amenda de 34 milioane CHF (franci elvetieni) pentru Alloin Group, o companie de transport franceza , pe care Kuehne + Nagel a preluat-o in 2009. Din aceasta suma, 33 milioane CHF (franci elvetieni) se pot atribui perioadei de dinainte de achizitionarea grupului Alloin Group. Kuehne + Nagel s-a disociat de astfel de practici comerciale si are un program cuprinzator de conformare pus in practica, permanent perfectionat.

EBIT a scazut de la 30 milioane franci elvetieni CHF in anul anterior la 7 milioane

CHF (franci elvetieni) in special din cauza amenzii antitrust. Kuehne + Nagel a depus un apel impotriva deciziei Consiliului Concurentei din Franta. Logistica contractuala. Solutiile end-to-end („de la un capat la altul”) specifice ramurii aplicate de Kuehne + Nagel au avut o cerere mare pe piata, conform confirmarii aduse de noile castiguri comerciale in 2015, cu un spatiu suplimentar de depozitare de aproximativ 860.000 m2. Cele trei initiative strategice – crestere focusata, perfectionarea continua a procesului si Master Plan de Locatii – se dovedesc eficace. in anul analizat, Kuehne + Nagel a administrat un total de peste 9,5 milioane de metri patrati de spatii de depozitare si logistica pentru clientii sai din toata lumea. in acelasi timp, spatiul nefolosit a fost redus de la 4,2% la 3,5%.

Cifra de afaceri in ceea ce priveste logistica contractuala a adus o crestere de 5,5% ajustata la rata de schimb, superioara mediei de pe piata. Cu toate acestea, efecte valutare negative, care au afectat in mod special aceasta divizie, si afacerile logistice cu bauturi din Marea Britanie au avut un impact important asupra rezultatului. EBIT a scazut de la 153 milioane CHF (franci elvetieni) in anul anterior la 119 milioane CHF (franci elvetieni).

Cifra de afaceri neta

Dupa plata taxelor si comisioanelor vamale si a impozitelor si taxelor, grupul Kuehne + Nagel Group a realizat o cifra de afaceri neta de 16.731 milioane CHF (franci elvetieni) in 2015, ceea ce reprezinta o scadere de 4,4% in comparatie cu anul anterior. Efectele negative ale cursului valutar au influentat cifra de afaceri neta cu 8,0%. in timp ce cifra de faceri neta in zona Asia Pacific a ramas stabila la nivelul anului anterior, in cele doua Americi a crescut cu 9,%. Zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) a inregistrat o scadere de 9,6%, mai ales ca efect al unui franc elvetian puternic fata de Euro.

Profitul brut.

Profitul brut, care este un indicator de performanta mai bun decat cifra de faceri pentru o companie de logistica , este , cu cele 6.251 de milioane CHF (franci elvetieni) din 2015 cu putin (0,3%) sub nivelul anului anterior. Efectele negative ale cursului valutar au avut in impact de 8,6%. in cele doua Americi, profitul brut a crescut cu 14,0% iar in zona Asia Pacific cu 10,9%. in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) cu toate acestea un franc elvetian puternic a dus la o scadere de 5,1%.

EBITDA

Incasarile inainte de plata dobanzilor, taxelor, impozitelor, deprecierilor, amortizarilor si deprecierilor activelor, uzinelor si utilajelor, acordurilor si altor active necorporale (EBITDA) a crescut cu 3,6% la suma de 1.041 milioane CHF (franci elvetieni) fata de anul anterior ; efectele negative de curs valutar au avut un impact de 7,8%.

Zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) a generat contributia cea mai mare la EBITDA cu suma de 580 milioane de franci elvetieni (CHF) (55,7%) urmata de cele doua Americi cu 231 milioane CHF (franci elvetieni) (22,2%) si zona Asia Pacific cu 230 milioane CHF (franci elvetieni) (22,1 %).
EBIT

In 2015, incasarile inainte de plata dobanzilor, impozitelor si taxelor (EBIT) au fost mai mari cu 31 de milioane CHF (franci elvetieni), atingand suma de 850 milioane de franci elvetieni (CHF), in timp ce efectele ratelor de schimb valutar au avut un impact negativ de 7,1%. Cresterea a fost datorata mai ales unei imbunatatiri in continuare a rentabilitatii. EBIT in cele doua Americi a crescut cu 44 de milioane de franci elvetieni (CHF) (28,2%) si in zona Asia Pacific cu 29 milioane de francei elvetieni (CHF) (15,7%). In zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), totusi, EBIT a scazut cu 42 milioane de franci elvetieni (CHF) (8,8%). Marja EBIT a crescut la 5,1% si a depasit tinta inainte de termen.

Dividende.

Consiliul de Administratie va propune Adunarii Generale Anuale din 3 mai 2016 repartizarea unor dividende in valoare de 5,00 franci elvetieni (CHF) pe actiune (in anul anterior: 4,00 franci elvetieni (CHF) pe actiune si un dividend aniversar de 3,00 franci elvetieni (CHF) pe actiune). Karl Gernandt, Presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Kuehne + Nagel International AG: “Rezultatul din anul aniversar au confirmat ca firma noasta este capabila sa se perfectioneze substantial chiar intr-un mediu volatil. Structurile si procesele noastre sunt suficient de flexibile pentru a raspunde rapid si eficient noilor situatii de piata. Mediul de piata va ramane in continuare plin de provocari in anul curent, dar modelul nostru solid de afaceri, forta conducerii si mai ales dedicarea tuturor angajatilor nostri din intreaga lume permit Consiliului de Administratie sa fie optimist si sa preconizeze ca dezvoltarea pozitiva a companiei va continua”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here