Chiria la comun: solutia care coboara pretul chiriei la mai putin de 100 euro/persoana

0
743

O varianta rentabila pentru studentii care nu au loc in camin este varianta inchirierii, impreuna cu unul sau mai multi prieteni, a unui apartament cu doua-patru camere sau chiar a unei case la curte. www.imobiliare.ro prezinta, pe baza ofertelor listate pe portal, o lista cu cele mai bune oportunitati de inchiriere pentru studenti, atat in Capitala, cat si in marile orase ale tarii.

 

Bucuresti

Intr-unul dintre cele mai cautate cartiere bucurestene – Dristor -, chiria minima ceruta pentru o garsoniera este de 180 de euro, insa poate depasi cu usurinta pragul de 200 de euro pe luna, conform www.imobiliare.ro. Luand insa in calcul varianta de a imparti locuinta, in acelasi cartier poate fi inchiriat si un apartament cu doua camere, la un pret de 250-270 de euro pe luna. Astfel, costurile ce revin pentru o camera scad la 125-135 de euro pe luna. Tot cu 250 de euro pe luna poate fi inchiriat insa si un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. in trei, costurile ar scadea sub 100 de euro pe luna de persoana. Pe de alta parte, un apartament cu patru camere intr-o vila din zona Alba Iulia-Unirii poate fi inchiriat cu 500 de euro pe luna, de unde rezulta un pret de 125 de euro pe luna de persoana.

Tot pentru studenti exista si varianta de a inchiria o casa la curte impreuna cu un grup de colegi. O locuinta cu doua camere, cu o suprafata de 60 de metri patrati, din zona Timpuri Noi, poate fi inchiriata cu 240 de euro pe luna, ceea ce echivaleaza cu un pret de 120 de euro per camera. Cu 125 de euro poate fi ocupata si o camera din patru dintr-o casa din zona stefan cel Mare, in apropiere de Circul Globus.

Timisoara

In Timisoara, o garsoniera de 14-18 metri patrati situata in zona Complex Studentesc poate fi inchiriata cu cel putin 110 euro pe luna. in zona Lipovei, pe de alta parte, pretul cerut pentru o locuinta de 34 de metri patrati se ridica la 120 de euro pe luna. Pe de alta parte, chiria minima pentru un apartament cu doua camere confort 1 (din zonele Steaua, Lipovei sau Dorobantilor) este de 150 de euro, ceea ce echivaleaza cu un pret de 75 de euro per camera. in acelasi timp, apartamente cu trei camere in zone precum Spitalul Judetean, Odobescu, Dacia sau Cetatii sunt scoase pe piata la 180-200 de euro pe luna, adica cu mai putin de 70 de euro per camera. Totodata, apartamente cu patru camere in zone precum Lipovei, Steaua sau Freidorf pot fi inchiriate cu 300 de euro pe luna, adica 75 de euro per camera.

Pe segmentul de case-vile, o locuinta cu trei camere din zona Mehala are un pret cerut de 290 de euro pe luna, adica mai putin de 100 de euro de persoana. Pe de alta parte, proprietarul unui apartament cu patru camere intr-o vila din zona Lugojului solicita 400 de euro pe luna.

Cluj-Napoca

In Cluj-Napoca, cel mai mic pret cerut pentru o garsoniera este de 160 de euro, in zona Grigorescu. Cele mai multe oferte de apartamente monocamerale ating sau depasesc insa pragul de 200 de euro pe luna. Mai convenabila este varianta de a inchiria, la comun, un apartament cu doua camere. Pretul minim cerut, pentru o locuinta din zona Gheorgheni, este de 200 de euro pe luna, adica 100 de euro per camera. Cu 250-270 de euro pe luna (maximum 90 de euro de persoana) poate fi inchiriat insa si un apartament cu trei camere, intr-o zona precum Manastur, Iris sau Gheorgheni. Un pret minim pentru apartamente cu patru camere este de 350 de euro pe luna (in Grigorescu, Manastur, Marasti), adica mai putin de 90 de euro de persoana.

In Cluj, pretul minim cerut pentru o camera intr-o vila noua ar fi de 125 de euro pe luna, dat fiind ca o casa cu patru camere dintr-o zona ca Gheorgheni sau Buna Ziua este scoasa la inchiriere cu 500 de euro pe luna.

Iasi

In Iasi, chiria minima pentru garsoniere din zone precum Alexandru cel Bun, Copou sau Nicolina este de 150 de euro. Pentru doua camere, cel mai mic pret cerut este de 200 de euro pe luna, ceea ce echivaleazp cu un cost de 100 de euro per camera, in cartierele Alexandru cel Bun, Nicolina, Arcu sau Pacurari. si mai atractive sunt insa apartamentele cu trei camere, pentru care proprietarii cer un minim de 250 de euro (putin peste 80 de euro de persoana) in zona Tatarasi sau Alexandru cel Bun. La patru camere, preturile pornesc de la 350 de euro pe luna, respectiv aproape 90 de euro de persoana. Pe de alta parte, o casa cu trei camere din zona Sararie-Ticau are un pret cerut de 250 de euro, respectiv circa 80 de euro pe camera.

Constanta

In Constanta, cea mai ieftina varianta de cazare este aceea de a inchiria, cu 250 de lei pe luna, o camera individuala dintr-un imobil cu trei etaje special conceput pentru studenti, amplasat in zona Delfinariu. Imobilul este este complet mobilat si utilat. Pe de alta parte, o garsoniera clasica are un pret minim cerut de 150 de euro, in zona I.C. Bratianu. Un apartament cu doua camere, nemobilat, din zona Inel 1, are un pret cerut de 170 de euro pe luna, adica 85 de euro de persoana. Pe de alta parte, o locuinta cu trei camere din zona Poarta 6 poate fi inchiriata cu 250 de euro pe luna (circa 80 de euro de persoana). Un apartament cu patru camere, din zona Gara, costa 300 de euro, ceea ce inseamna un cost individual de 75 de euro. Pe de alta parte, o casa cu cinci camere din zona Casa de Cultura poate fi inchiriata cu 400 de euro pe luna, respectiv 80 de euro de persoana.

Brasov

In Brasov, o garsoniera (de 24 de de metri patrati) are un pret minim cerut de 140 de euro, in zona Tractorul. Pe de alta parte, un apartament cu doua camere din Grivitei costa 170 de euro pe luna, adica 85 de euro de persoana. O locuinta cu trei camere, situata in zona Astra, este disponibila pentru 200 de euro pe luna, adica mai putin de 70 de euro de persoana. Cel mai mic pret cerut pentru un apartament cu patru camere, situat in zona 13 Decembrie, este de 290 de euro, adica putin peste 70 de euro pentru o camera.

In centrul Brasovului, o casa cu doua camere poate fi inchiriata cu 250 de euro pe luna, de unde rezulta un cost individual de 125 de euro. La acelasi pret poate fi inchiriata si o casa cu trei camere, situata insa in zona Schei, caz in care chiria ce revine unei persoane ar fi de putin peste 80 de euro.

Despre imobiliare.ro:

Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 31 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here