Cererile lui Basescu: Mai putine agentii, maxim doi secretari de stat intr-un minister si restructurari in serviciile secrete

0
610
Traian-Basescu

traian-basescuPresedintele a cerut duminica desfiintarea agentiilor guvernamentale care nu au corespondent in UE, reducerea numarului secretarilor de stat la maximum doi, dar si restructurari de personal in cadrul serviciilor secrete.

 Basescu a cerut si reducerea numarului de angajati din cabinetele demnitarilor. seful statului ar mai fi venit cu ideea unei reorganizari a directiilor judetene, dar si cu cea a reorganizarii administrativ-teritoriale, astfel incat comunelor care au probleme de finantare sa se uneasca, potrivit unor surse participante la intalnirea de la Snagov.

Parlamentarilor PDL li s-a solicitat sa vina cu idei concrete de relansare economica, iar ministrilor – o mai buna comunicare cu parlamentarii partidului. Presedintele ar fi avut o solicitare directa catre ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, ca sistemul informatic ce permite plata on-line a facturilor sa fie operational pana in 2012.

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, o parte dintre membrii Cabinetului, parlamentari si eurodeputati din PDL s-au reunit duminica la Snagov. Printre subiectele despre care s-au dorit clarificari s-a aflat si oportunitatea remanierii Guvernului, dupa cum a reiesit din declaratiile publice din ultima perioada ale democrat-liberalilor. Democrat-liberalii au ajuns la concluzia ca in acest moment nu este oportuna remanierea sau restructurarea Guvernului, acest lucru urmand sa fie luat in discutie dupa doua sau trei luni, timp in care Executivul trebuie sa puna in aplicare masurile de austeritate.

Intalnirea a avut loc dupa ce motiunea de cenzura a fost respinsa in Parlament, la inceputul acestei saptamani. O sedinta informala asemanatoare a mai avut loc in urma cu doua saptamani.(Sursa: realitatea.net)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here