Centrul Judetean Comunitar – Complex de servicii sociale comunitare pentru copii si persoane adulte Cluj

0
587

Consiliul Judetean Cluj a decis elaborarea si depunerea spre finantare a unui proiect privind infiintarea unui Centru Judetean Comunitar  –  Complex de servicii sociale comunitare pentru copii si persoane adulte Cluj.

 Proiectul este inclus in Planul integrat de dezvoltare urbana a Polului de Crestere Cluj si este eligibil pentru finantare prin Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere, Domeniul de interventie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: Poli de crestere a Programului Operational Regional 2007-2013. Aplicatia  urmeaza a fi depusa la sfarsitul lunii august.
Proiectul isi propune dezvoltarea unor servicii comunitare integrate la nivel judetean, in vederea reduceriii riscului de marginalizare si excluziune sociala, promovarea includerii sociale a copiilor si adultilor aflati in dificultate, acordarea de sprijin familiilor si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca pentru persoanele aflate in situatie de excluziune sociala, cresterea calitatii vietii a persoanelor aflate in dificultate (copii si adulti) prin promovarea participarii acestora la viata sociala. Asadar, prin intermediul proiectului se doreste cresterea numarului de servicii comunitare de ingrijire de zi, cresterea numarului si a calitatii serviciilor de consiliere pentru persoanele aflate in dificultate (copii tineri/persoane varstnice/persoane cu deficiente/handicap), acordarea de servicii sociale de calitate pentru bolnavii Alzheimer.
“Prin intermediul acestui proiect ne propunem sa contribuim, odata in plus, la reducerea riscului de marginalizare sociala a persoanelor supuse in mod direct acestui pericol si la cresterea gradului de incluziune sociala a acestora, protectia persoanelor aflate in dificultate reprezentand o prioritate constanta in activitatea noastra”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Biroul de presa
07.07.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here