Cele mai bune parfumuri de dama din toate timpurile

0
3076

Cu o serie de mirosuri clasice, de la cele florale si pana la cele orientale, orice femeie isi poate defini personalitatea prin parfumurile pe care le poarta.

Top parfumuri dama

Cu o serie de mirosuri clasice, de la cele florale si pana la cele orientale, orice femeie isi poate defini personalitatea prin parfumurile pe care le poarta.

Un asemenea exemplar poate evoca feminitatea, senzualitatea sau latura exotica. Sau toate la un loc. The Richest a stabilit, in linii mari, cateva creatii care au ajuns la inimile femeilor din toata lumea.

Existenta acestor exemplare dateaza din perioada egiptenilor, din timpul imperiului Roman si Persan si se concretizeaza incepand cu secolul al XIX-lea. Combinand o varietate de mirosuri, de la cele naturale, pana la cele florale, fructate sau lemnoase, o intreaga industrie de parfumuri a fost creionata de-a lungul a milioane de ani.

In contextul in care in fiecare sezon apar noi si noi mirosuri, exista totusi o serie de parfumuri clasice, care au trecut testul timpului si sunt recunoscute drept cele mai bune parfumuri dama din toate timpurile. Acestea nu numai ca au revolutionat industria, insa au reusit sa castige si o semnificatie istorica.

Popularitatea lor este data atat de notele distinctive, cat si de unicitate, modalitatea inedita de promovare sau controversele create in jurul aparitiei lor.

Pe primul loc se afla exemplarul No.5 de la Coco Chanel. Nicio alta creatie nu a reusit sa atinga nivelul iconic pe care l-a dobandit acest parfum inca de la lansare. Cu notele lui variate, ce includ iasomia, lemnul de santal, aldehidele si ylang-ylang-ul, acest exemplar a fost primul care a combinat mai multe mirosuri. In acea perioada, creatiile utilizau un miros floral unic. A fost realizat printr-o tehnica revolutionara, ce a introdus substantele chimice in compozitia produselor.

Joy, de la Jean Patou a aparut pe piata intr-un moment in care lumea se afla in criza economica. In anul 1930, Jean Patou a distribuit cate un recipient fiecaruia dintre cei 250 de clienti ai sai din Statele Unite. Produsul a demonstrat abilitatea de a supravietui intr-un context economic precar. Descris ca unul dintre cele mai scumpe mirosuri, inclus intotdeauna intr-un top parfumuri femei al tuturor timpurilor, Joy a combinat esentele de trandafir si iasomie, producand o avalansa florala, ce si-a pus amprenta asupra evolutiei industriei.

Shalimar de la Guerlain este primul exemplar oriental, lansat in anul 1925. Legenda spune ca a fost inspirat dintr-o poveste de dragoste. Include note de bergamota, crin si vanilie, combinate intr-o infuzie de senzualitate, care l-a ajutat sa isi castige reputatia unui exlixir de neuitat.

Yves Saint Laurent Opium a atras atentia publicului inca de la aparitie prin controversa nascuta in jurul numelui, ce a intrigat populatia chineza din America. In mod ironic, tocmai aceasta controversa a facut ca exemplarul sa devina unul dintre cele mai vandute la acel moment. O alta controversa a izbucnit in anul 2000 in Mare Britanie, cand o campanie sugestiva il infatisa pe modelul Sophie Dahl nud, catarat pe tocuri inalte si cu o mana infasurata in jurul sanilor. Creatia a continuat sa incante publicul feminin, mai ales prin acordurile de senzualitate picanta.

Nina Ricci L’Air Du Tempes se afla pe locul 5 in acest top al celor mai bune parfumuri dama. Un miros feminin, lansat in anul 1948, include note de gardenie, trandafir si iasomie, invaluite intr-o baza de lemn de santal si crin. Creatia reprezinta efortul lui Robert Ricci, fiul Ninei Ricci, de a extinde casa de moda a mamei sale si de a o indrepta in directia esentelor.

Aceste creatii reprezinta baza de succes folosita drept reper structural si conceptual pentru cele mai multe aparitii din zilele noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here