Cel putin cinci morti si opt disparuti in urma ploilor abundente din Italia

0
570
ploaie-apa-geam

ploaie-apa-geamCel putin cinci persoane au murit si alte opt au fost date disparute in Italia, in urma ploilor abundente care au provocat, incepand de marti seara, numeroase pagube materiale, au anuntat serviciile de interventie italiene.

Zonele cel mai grav afectate se afla in departamentul La Spezia, unde patru persoane au murit, dar si la Lunigiana, zona muntoasa situata la nord de Toscana, unde a fost inregistrat un deces.

Serviciile meteorologice au anuntat revarsari ale mai multor rauri si formarea de torente, care au distrus numeroase poduri si au provocat alunecari de teren in mai multe sate.

Un tronson important al autostrazii A12, intre Genova si Livorno, era inchis miercuri dimineata, iar in zona a fost suspendat si traficul feroviar pe unele tronsoane.

Intr-un sat din apropiere de La Spezia o casa s-a prabusit, provocand moartea a trei persoane, insa echipele de interventie au reusit sa salveze o tanara prinsa sub daramaturi.

Doi turisti straini au fost dati disparuti la Vernazza, unul dintre satele care formeaza localitatea turistica Cinque Terre, insa au fost ulterior gasiti in viata. Locuitorii din satele Borgehtto Vara si Brugnato au solicitat ajutorul calugarilor unei manastiri din apropiere, care au gazduit circa 30 de persoane, carora le-au oferit si hrana si imbracaminte.

Mai multe localitati erau complet izolate miercuri dimineata, in conditiile in care ploaia a incetat, iar frontul de furtuna se deplaseaza catre sud-vestul peninsulei.

La Roma, unde autoritatile au emis un avertisment si se pregatesc pentru intemperii, aversele au fost mai putin violente decat fusese prognozat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here