BrandTailors readuce in contemporaneitate brand-ul Ambasador, oferindu-i o noua imagine

0
724
Logo_BrandTailors

Logo_BrandTailorsBrandTailors – companie de strategie si design de brand – creaza pentru brand-ul Ambasador o identitate vizuala noua si un design de ambalaj contemporan.
BrandTailors este semnatara noii identitatii vizuale si a design-ului de ambalaj contemporan pentru Ambasador,

printr-un proces menit sa reconfirme si intareasca pozitionarea brand-ului pe piata de ciocolata din Romania.
Ambasador se bucura de un nivel de incredere ridicat in randul consumatorilor, insa, desi aflat in portofoliul Kandia Dulce de mai bine de zeci de ani, brand-ul a disparut de pe rafturile magazinelor, fiind necesara aducerea lui in contemporaneitate in concordanta cu cerintele actuale.
O analiza complexa a brand-ului in contextul competitional a relevat faptul ca noua identitate vizuala si design-ul de ambalaj conteporan pentru Ambasador necesita fundamentarea pe componentele esentiale ale brand-ului – personalitatea „masculina” si perceptia caracterului premium, formate in trecut si incapsulate in insasi natura aspirationala a numelui.
Astfel, noua identitate vizuala a Ambasador, bazata pe selectia cromatica de alb, albastru si auriu, reliefeaza perceptia de calitate si pretiozitate a brand-ului si stabileste, totodata, o legatura fireasca cu brand-ul endorser, Kandia. Design-ul de ambalaj, construit pe fundal alb si pe manifestarea discreta a teritoriului vizual al brand-ului, sporeste impactul vizual la raft al Ambasador.

Scopul noului design de ambalaj este de a evidentia particularitatile care fac din Ambasador un brand iconic. Grafica clara si complementaritatea cromatica dintre identitatea vizuala si imaginea produselor sunt principalele elemente care confera Ambasador o vizibilitate superioara la raft, in acord cu readucerea acestuia in contemporan.

Andreea Florea
Brand Strategy Coordinator

Membrii echipei BrandTailors care au contribuit la realizarea acestui proiect sunt: Anca Tazlaoanu si Andreea Florea – auditare si strategie de brand, Ovidiu Pop – identitate vizuala si design de ambalaj, Melania Moisi si Silviu Filipovici – design de ambalaj, Alina Cranga si Cristina Ionescu – project management, Mihai Parpalea – retusare imagine si pregatire de tipar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here