Cel mai bun grătar electric profesional pentru bucătăria restaurantului tău

0
2133

 

Modelele de grill profesional actuale se diferențiază radical de cele tradiționale. Indiferent dacă este vorba de un echipament fast food tip grătar electric sau de un aparat de prăjire cu gaz, performanțele în funcționare și design-ul acestora sunt net superioare.

 

Varietatea de oferte de noi grill-uri horeca îngreunează mult alegerea produsului potrivit.

Dacă și tu ești în căutarea grătarului profesional ideal pentru tine, ce-ar fi să intri pe site-ul TC Romania Crown Cool și să analizezi echipamentele speciale din această categorie existente acolo? Chiar ai de unde alege!

 

Ce-ai zice, de exemplu, pentru o excelentă productivitate a muncii, de un grill electric cu suprafață dublă?

 

Modelul de grătar profesional FTH 60 E

 

Grătarele cu carcasa exterioară din oțel inoxidabil sunt considerate în prezent de către mulți bucătari cele mai bune grill-uri profesionale.

 

Unul dintre cele mai apreciate grătare electrice cu o astfel de structură este FTH 60 E care se pretează foarte bine la prăjirea cărnii de diferite tipuri, a peștelui, legumelor, ouălor etc.

 

Fiind vorba de un grătar electric, temperatura de gătire a alimentelor poate să fie reglată ușor într-un interval cuprins între 50 și 300 grade Celsius. Structura este realizată din oțel inoxidabil AISI 304 și are suprafața de lucru din fontă cu grosimea generoasă de 10 mm.

 

Foarte compact, semănând din multe puncte de vedere cu o plită electrică, acest echipament horeca de banc, are următoarele părți componente:

 

– suprafața de lucru a grill-ului este, netedă, dublă, fiecare jumătate putând funcționa autonom, având un grad de conductivitate termică ridicat și uniform;

– sertar mare de scurgere a grăsimii – indicatoare luminoase;

– butoane de reglare a temperaturii de gătire (- orificii de ventilație aflate pe părțile laterale ale grătarului;

– paletă pentru răzuit (accesoriu opțional).

 

Cum se folosește un grătar electric horeca?

 

Extrem de simplu!

 

Pur și simplu se instalează în bucătăria profesională (când este nevoie de el) pe o suprafață perfect plană, stabilă, având grijă să există suficient loc liber de jur împrejurul echipamentului de prăjire pentru ca aerisirea prin orificiile de ventilație să se facă foarte bine.

 

Nu trebuie uitat că acest grill electric fast food face parte din clasa de protecție I și necesită obligatoriu împământare. Din fabricație este dotat cu un cablu cu fir de împământare cu fișă ce trebuie conectată la o priză împământată.

Se pune sertarul pentru scurgerea grăsimii în echipamnet conform indicațiilor producătorului și apoi se conectează grill-ul la rețeaua de curent electric prin introducerea ștecherului în priză. Trebuie menționat că tensiunea de funcționare și frecvența necesare sunt de 400V /50Hz, iar puterea de intrare 6 kW.

 

Se dă drumul la echipament apăsând întrerupătorul din jumătatea de interes a grill-ului și se reglează temperatura optimă pentru tipul de aliment ce urmează a se pune pe suprafața de frigere (placa de lucru). Indicatorul se va stinge în momentul în care se va atinge nivelul de încălzire dorit de către bucătarul profesionist. În acel moment carnea, legumele, peștele, fructele de mare etc. se pot așeza pe placa grill-ului.

 

Fabricantul acestui tip de grătar recomandă ca produsele prăjite să fie întoarse și luate la final de pe echipament cu o ustensilă specială pentru grill, pentru a nu strica suprafața de gătit. Aceasta poate să fie achiziționată separat.

 

Nu trebuie lăsat echipamentul să funcționeze în gol, pentru a se evita accidentele de muncă nedorite. (Singura excepție este prima utilizare, când este chiar indicat să se lase circa 10 minute să funcționeze la 250 de grade Celsius, pentru igienizarea la temperatură ridicată a plitei aparatului.)

 

După ce alimentele s-au gătit și s-au luat de pe grill, se stinge echipamentul electric amintit cu ajutorul comutatorului, se scoate din priză și apoi se lasă să se răcească total și apoi se trece la curățarea lui. Această operațiune este obligatoriu de făcut după fiecare sesiune de utilizare.

 

Bucătarii experimentați care folosesc de ceva vreme acest tip de echipament de prăjit electric FTH 60 E au și două sfaturi importante pentru noii utilizatori:

 

  1. Pentru o gătire uniformă a preparatelor, suprafața de prăjire (plita) nu trebuie niciodată supraîncărcată.

 

  1. Zona centrală a fiecărei jumătăți a plitei este cea mai fierbinte, căldura fiind ceva mai redusă spre marginile acesteia. Din acest motiv alimentele pot să fie lăsate după prăjire pe părțile laterale ale suprafeței de lucru, până când preparatele fast food vor fi luate și așezate pe farfurie.

 

Curățarea și întreținerea echipamentului se face doar după ce acesta a fost deconectat de la rețeaua electrică și s-a răcit perfect. Se folosesc doar lavete umede și detergenți cu o concentrație slabă, pentru a nu deteriora suprafața plăcii aparatului.

 

Locul de depozitare trebuie să fie unul răcoros și perfect igienizat.

 

 

 

Avantajele achiziției modelului de grill FTH 60 E

 

Acest echipament electric de prăjire portabil, pe care îl poți comanda acum de la TC Romania Crown Cool la un preț extrem de bun, se potrivește perfect în orice bucătărie profesională deoarece are:

 

– dimensiunile carcasei de 660 x 540 x 220 mm;

– dimensiunile plăcii de lucru de 650 x 480 mm;

– greutatea netă de 40,6 kg.

 

 

Pentru a obține detalii suplimentare despre acest echipament horeca de calitate superioară, dar și despre alte tipuri de grill-uri profesionale (electrice sau pe gaz) care te-ar putea interesa, consultanții TC Romania Crown Cool îți stau la dispoziție!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here