Ceea ce trebuie sa stii inainte de a cumpara salopete si echipament de protectie

0
821

Cu diferite niveluri de protectie disponibile, este important sa se efectueze o cercetare inainte de a cumpara imbracaminte si salopete de protectie, deoarece diferite industrii au cerinte diferite. Prin luarea diferitelor standarde si factori in considerare, imbracamintea de siguranta poate fi proiectata astfel incat sa protejeze angajatii (sau persoanele afectate de activitate) de la riscurile asociate cu mediul de lucru.

Pericole care ar putea necesita salopete de siguranta includ: temperaturi extreme; conditii meteorologice nefavorabile; stropire chimica sau metalica; pulverizare de la scurgeri de presiune sau pistoale de pulverizare; impact sau penetrare; praf contaminat; uzura excesiva sau prinderea hainelor proprii.

Optiunile oferite de Limarom, cea mai cunoscuta companie din Romania din domeniul productiei de echipamente de protectie, includ salopete conventionale sau de unica folosinta, costume medicale, imbracaminte de protectie de specialitate, de exemplu sorturi si imbracaminte de mare vizibilitate.

In industriile in care exista un risc de incendiu ce poate izbucni in timpul functionarii normale, imbracamintea ignifuga este adesea purtata pentru a reduce riscurile asociate cu acest pericol. O astfel de imbracaminte poate fi costisitor de curatat si inlocuit. Uneori, persoana este protejata printr-o salopeta ieftina, de unica folosinta purtata pe deasupra. Cu toate acestea, unele salopete ignifuge (RF) pot fi grele si incomode, in special in medii calde.

Pentru cei care lucreaza in meserii de sudura, un semn peste pantaloni, vesta si jacheta este o parte esentiala a uneltelor de lucru. Tesatura acestor elemente de imbracaminte este foarte groasa si durabila, rezistenta la flacara si esentiala pentru prevenirea arsurilor grave. Alaturi de salopete, pantaloni si jachete o gluga sau casca este, de asemenea, o componenta esentiala. Avantajul acesteia este ca ofera o acoperire mai mare pentru gat, care protejeaza complet de arsuri. Unele dintre aceste masti pentru sudura au posibilitatea de a contine si un sistem de aer, important pentru anumite tipuri de sudare si pentru lucrul in zone limitate.

Uneori este dificil de inteles exact ce nivel de protectie este cel mai bun pentru angajati, fara a intelege riscurile.

Un proiect derulat de oamenii de stiinta pentru proiectul britanic Sanatate si Securitate (HSE) cu scopul de a examina eficacitatea diverselor combinatii de salopete in limitarea propagarea flacarii, specifica urmatoarele intrebari:

Afecteaza utilizarea unei salopete RF, de unica folosinta, eficacitatea unei salopete purtate pe dedesupt?

Asigura utilizarea unei salopete de unica folosinta RF o protectie eficienta impotriva propagarii flacarii, cu o salopeta non-ignifuga pe sub ea?

Este afectata eficacitatea unei salopete ignifuge atunci cand o unica salopeta non-RF este folosita pe deasupra?

Ar putea fi utilizata o salopeta RF de unica folosinta, fara nici o forma de protectie suplimentara, limitand astfel potentialul de stres termic?

Limarom este expertul de care aveti nevoie pentru a va raspunde la aceste intrebari si pentru a va ajuta sa alegeti echipamentul de protectie potrivit. Veti gasi aici salopete, halate, costume medicale, combinezoane si alte echipamente de lucru de o calitate superioara, ideale pentru compania dumneavoastra, la un pret extrem de accesibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here