CEC Bank si Depozitarul Central demareaza platile de dividende in numerar sau prin virament bancar

0
655

Incepand cu data de 9 februarie a.c., CEC Bank asigura platile de dividende în numerar sau prin virament bancar, conform conventiei incheiate cu Depozitarul Central. Distributia dividendelor se va realiza prin intermediul celor peste 1.000 de unitati CEC Bank, care confera institutiei bancare cel mai inalt grad de reprezentativitate la nivel teritorial. Banca devine astfel unul dintre partenerii de incredere prin care Depozitarul Central deruleaza operatiuni in cadrul “Serviciului national de distribuire a dividendelor”.

“Prin incheierea acestei conventii de distributie, CEC Bank pune la dispozitia clientilor sai, precum si celor care nu au un cont curent deschis la banca, un proces foarte facil de transfer al dividendelor. In functie de optiunea fiecarui beneficiar, distributia dividendelor se poate realiza in numerar sau prin virament bancar“, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

„Serviciul national de distribuire a dividendelor” a fost lansat de către Depozitarul Central în martie 2010 pentru a veni in intampinarea emitentilor si a simplifica distribuirea de dividende către investitori. Serviciul se adresează emitentilor listati pe pietele reglementate, celor tranzactionati pe sistemele alternative de tranzactionare, precum si societătilor care nu sunt prezente pe piata de capital, dar care sunt preocupate de asigurarea unui tratament corect si egal al actionarilor.

“Serviciul national de distribuire a dividendelor prin intermediul Depozitarului Central a fost lansat ca o solutie de simplificare si eficientizare a acestui proces. Avem permanent în vedere dezvoltarea în continuare a acestui serviciu, oferit societătilor emitente. În acest sens, au fost initiate demersuri pentru identificarea celor mai bune solutii care să vină în întâmpinarea nevoilor emitentilor si actionarilor, atât din punct de vedere financiar, cât si al gradului de acoperire în teritoriu”, a declarat doamna Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a bancii, apeland gratuit numarul de telefon 0800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro. Mai multe detalii despre Serviciul national de distribuie a dividendelor pus la dispozitie de catre Depozitarul Central pot fi obtinute accesand site-ul www.depozitarulcentral.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here