CEC Bank imbunatateste conditiile de contractare a finantarii IMM-urilor in cadrul Programului Romano-Elvetian

0
2047

CEC Bank si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) au perfectat un act aditional la Conventia de colaborare in cadrul Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri, prin care se flexibilizeaza conditiile de derulare a programului.

Conventia de colaborare, incheiata in ianuarie 2014 intre CEC Bank si Agentia Executiva pentru derularea Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri, are ca scop sustinerea prin credite de investitii a beneficiarilor IMM-uri eligibili, fondurile programului fiind asigurate in proportie de 70% din contributia elvetiana si 30% din fonduri CEC Bank. Domeniile de activitate eligibile, finantabile in cadrul programului sunt productia, serviciile medicale, turismul, comercializarea sistemelor/echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse regenerabile pentru eficientizarea propriei activitati. Prin actul aditional la Conventiei de colaborare semnat s-a procedat la majorarea plafonului finantarii unui client pana la suma de maxim 550.000 lei, respectiv la extinderea domeniilor de activitate eligibile prin includerea sectoarelor IT&C si transporturi.

Finantarile se acorda in conditii de cost avantajoase, respectiv o rata a dobanzii ROBOR 6M + 1 p.p. si un singur comision de administrare de 0,50% din valoarea creditului, perceput la utilizarea acestuia.

Pe langa sustinerea necesarului investitional al clientilor prin produse atractive si flexibile, facilitatile oferite de CEC Bank au si o componenta sociala importanta, urmarindu-se mentinerea si crearea de locuri de munca sau sprijinirea tinerilor antreprenori si a tinerilor angajati. Astfel, in cadrul Programului Romano-Elvetian au fost mentinute, doar in acest an, peste 750 de locuri de munca, din care 370 ocupate de femei si au fost create peste 100 de noi locuri de munca, din care 60 ocupate de femei”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director – General CEC Bank.

In cadrul Programului Romano-Elvetian au fost acordate pana in prezent peste 200 de credite de investitii, cu o maturitate de pana la 5 ani, in principal companiilor din domeniul productiei, turismului si serviciilor medicale.

Informatiile suplimentare despre produsele si serviciile CEC Bank pot fi obtinute de catre clienti in orice unitate a bancii sau accesand site-ul de internet www.cec.ro.

Directia Marketing si Comunicare CEC Bank

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here