CE va elibera la inceputul lunii martie urmatoarea transa de imprumut, de 1 mld. euro

0
1062
100-euro-notes

100-euro-notesRomania va primi urmatoarea transa de imprumut din acordul incheiat cu Comisia Europeana, in valoare de un miliard de euro, la inceputul lunii martie, potrivit unei decizii adoptate marti de Consiliul ministrilor de Finante ai statelor UE – ECOFIN. „Ministrii de Finante au aprobat Decizia revizuita privind acordarea imprumutului pentru Romania in vederea sprijinirii balantei

 de plati pe termen mediu, precum si Recomandarea Consiliului (conform articolului 126.7) de corectare a deficitului excesiv pentru Romania. (…) in ceea ce priveste asistenta financiara pe termen mediu, urmare adoptarii noii Decizii, Romania va primi urmatoarea transa din imprumut, in valoare de 1 miliard euro, la inceputul lunii martie”, se arata intr-o informare de presa a Ministerului Finantelor Publice.

O misiune comuna a Fondului Monetar International si a Comisiei Europene s-a aflat la Bucuresti in luna ianuarie pentru a doua si a treia evaluare a acordului stand-by incheiat cu Romania.

La finalul vizitei, reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz, a afirmat ca executivul european va elibera urmatoarea transa de un miliard de euro pentru Romania in luna martie.

Prima transa de la UE, in valoare de 1,5 miliarde de euro, a fost acordata in luna iulie.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Board-ul FMI va analiza vineri evaluarea acordului cu Romania, in vederea eliberarii a doua transe, in suma de 2,3 miliarde euro.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here